Wat je wil weten (en zien) van Omar Sy

 

 

Als Omar Sy (43) in een film of serie zit wil ik ‘m zien. Lupin stond met viltstift in mijn agenda op 8 januari.

 

 

En ik google me suf ever since om te ontdekken wanneer de tweede helft van de serie met Assane Diop online komt. Tot het zover is kijk ik alles wat er te zien is met Omar Sy gewoon nog een keer.

 

Ik voel me altijd een beetje gefopt, als Netflix maar een halve serie online zet. Of nog erger: een aflevering per week. De voorspelling van Netflix-deskundigen is wel dat de tweede helft van Lupin tussen nu en april online komt. Dan hebben we in ieder geval iets om op te verheugen in deze lockdown. Naar het schijnt is het vertolken van een verhaal over meesterdief Lupin de droom van Sy. “If I were British, I would have said James Bond, but since I’m French, I said Lupin”, zegt Omar in een interview. Ik vind nog steeds dat de makers van Bond moeten herzien dat James van Britse afkomst is. Doe mij Omar maar als vervanger van Daniel Craig. Al zet ik mijn geld nog steeds op Idris Elba, want: Brits. Ondertussen is Lupin nu al de hit van 2021, wat te verwachten was in Frankrijk, waar Lupin een soort Sherlock Holmes-figuur is.

 

Ik dook even in de archieven van Omar, want wíe is dat nou eigenlijk? Geen makkelijke, zeggen journalisten over hem. Zo liep hij een keer weg middenin een interview omdat een vraag hem niet aanstond. Nu vraag ik me dus de hele tijd af welke vraag dit was. Hij trouwde in 2007 met Hélène, een charity founder met wie hij drie dochters en twee zoons heeft. Omar en Hélène waren al tien jaar samen toen ze trouwden. Ze wonen afwisselend in de buurt van Parijs en LA. Hélène en Omar vinden LA een fijnere omgeving voor hun kinderen om op te groeien, vertelde Hélène in een interview aan ELLE. Omdat ze daar vrijer zijn en buiten de spotlights kunnen leven. De oudste dochter van Omar werd deze week 20 jaar.

 
 Nog even terug naar mijn liefde voor Omar, die begon met Intouchables. Een meesterwerk dat elk jaar een keer op repeat gaat. Hij won voor de rol van Driss als eerste zwarte Fransman een César voor beste acteur. Na Intouchables was het de film Samba die ik gewoonweg geniaal vond, waar hij samen met actrice Charlotte Gainsbourg in te zien was. Hij speelde trouwens ook in blockbusters als Inferno (je weet wel van Davinci) en X-Men, Burnt (die ik als enige ter wereld leuk vond) en Jurassic World. Maar doe mij vooral de Franse werken van Omar Sy maar, die vind ik vooral op het geniale af.

 

Dit weekend nog even iets van Omar zien? Kijk de trailers van Demain tout commence, Yao en Samba maar even. Kun je kiezen of gewoon allemaal kijken.

 

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans