Wat je denkt bij de app-conversatie tussen Halsema en Grapperhaus

 

Het grote aantal mensen dat zich maandagavond op de Dam verzamelde, dat moest natuurlijk een staartje krijgen. 

 

En dat staartje, daar zorgt Geert Wilders wel even voor. Dinsdag werd door minister Grapperhaus al gezegd dat er inderdaad een app-conversatie had plaatsgevonden, na een gerichte vraag van PvdA’er Attje Kuiken. Hij had er ook geen probleem mee om dat hele gesprek te delen, zei hij erbij. En na een spoedverzoek van Wilders ligt die hele conversatie nu op straat. Of nou ja, op straat… op internet. 

 

En los van wat je van de hele situatie vindt, van de demonstratie en alles eromheen, mij vielen een aantal dingen op aan de WhatsApp-gesprekken. Bijvoorbeeld dat ook Femke Halsema en minister Grapperhaus in alle haast afkortingen gebruiken. Dat ze elkaar bellen en dat de ander eigenlijk bijna nooit opneemt. Dat ze screenshots naar elkaar sturen om hun punt kracht bij te zetten. Dat minister Grapperhaus voor de burgemeester van Amsterdam ‘Ferd’ is. Dat ze allebei geen groot fan zijn van de Telegraaf (‘De T is nu eenmaal de T’). Dat ook zij spelfoutjes maken — al zijn het er een stuk minder dan ik er in mijn haast vaak maak. Ach, het zijn net mensen, hè?

 

Mocht je trouwens de hele app-conversatie willen lezen, dat kan, die staat op de site van de Telegraaf. Zouden ze bij de Telegraaf hebben gegniffeld dat juist zij dit publiceren terwijl hun krant in het gesprek wordt afgekraakt? Daar zullen ze op de redactie vast wel even van genoten hebben.  Saillant detail is trouwens wel dat Femke Halsema om vijf uur appt dat de demonstratie uit de hand loopt, terwijl John van den Heuvel beweert dat zij hier al een uur eerder van op de hoogte was. Hmm…

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer