Wat is jouw grootste wens voor 2022?

 

En nog verrassender misschien… welke van jouw wensen staan op nummer twee en drie?

 

 

Kijk, die eerste wens lijkt me niet zo moeilijk te verzinnen. Die heeft waarschijnlijk een groot deel van de wereldbevolking. Als je tenminste niets anders ernstigs dan dat strontvervelende virus in je omgeving (of zelf) hebt.

 

Ik heb besloten dat ik die hele wens van het verdwijnen van dat ellendige virus maar oversla. Schiet je niks mee op. Elke keer weet er wel weer een of ander irritant ding ergens iets te verzinnen waardoor er weer een nieuwe variant verschijnt. Een van mijn grootste wensen zou zijn dat ik op kon houden met me – net als miljoenen Nederlanders – als een soort viroloog te gedragen. Er als het ware een studie van te maken om er zelf dan maar achter te komen wat er tegen te doen is en wat we er nog van kunnen verwachten. Zou me enorm veel tijd schelen. Daarmee samen hangt de wens om te stoppen met me ergeren aan mensen die verongelijkt doen omdat hun verjaardag, leven, vakantie of wat-dan-ook in het water valt. Het lijkt af en toe wel een soort wedstrijd voor wie het het ergste is. Zo klaar mee.

 

O wacht

 

Dat zijn helemaal geen wensen. Stoppen met alle dingen doen waar je niets mee opschiet zou zomaar een goed voornemen kunnen zijn. Een stuk slimmer ook, want dan kun je je wensen voor andere dingen gebruiken.

 

Weet je wat ik wens?

 

•   Ik wens dat al jouw mooie wensen in vervulling mogen gaan

•   Dat je een gezond nieuw jaar hebt

•   Dat de dingen die je graag voor elkaar wilt krijgen ook echt gaan lukken

•   Dat je veel liefde en aandacht om je heen zult hebben

•   Dat je tijd voor mooie dingen hebt

•   Dat er ook veel van die mooie dingen op je pad komen

•   Dat je zorgeloos kunt genieten

 

En last but not least dat je zin blijft hebben in het leven, in elke nieuwe dag, gewoon omdat je weet dat er nog heel veel dingen zijn om voor te leven en van te houden. Met andere woorden:

 

Ik wens je een heel gelukkig nieuw jaar

 

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska