Wat ik dit weekend allemaal wél heb gedaan dankzij het corona­virus
 

Binnen blijven, fysiek contact vermijden, niet op kantoor komen, alle evenementen afgelast; het eerste echte coronaweekend is bijna ten einde.

 

Nou bekijk ik het even van de positieve kant, want dat coronavirusnieuws is al negatief genoeg. Ik heb namelijk gewoon een hartstikke productief weekend gehad. Dankzij het coronavirus. Want ja, als je wordt afgeraden het huis te verlaten, dan doe je toch alles binnenshuis?

 

En zo is het gekomen dat ik mijn volledige kledingkast heb opgeruimd en dat er nu een gigantische zak klaarstaat voor het Leger des Heils. De vloer is blinkend schoon, want er is gedweild. Het ruikt hartstikke lekker, want ik ben druk in de weer geweest met m’n slow-cooker.

 

M’n nagels zijn gelakt, inclusief teennagels. M’n huid straalt van de gezichtsmaskers. M’n haar is gezond want daar is ook een masker in gedaan. M’n wenkbrauwen zijn geëpileerd met ultieme precisie (want ik had zeeën van tijd). Boeken zijn gelezen. Netflix is uitgespeeld (oké, dat is misschien niet zo productief, maar wel lekker). De douche is helemaal geboend. Zelfs de koelkast heb ik uitgeruimd en schoongemaakt. 

 

Van de nood heb ik dus echt een deugd gemaakt, dat kan je wel stellen. Nou hoop ik net als iedereen dat het coronavirus snel weer overwaait, maar heel eerlijk… Zo’n weekendje thuis rommelen is me wel bevallen. Dat hou ik er sowieso in.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer