Wat heb ik daar vaak staan joelen en klappen voor onze bevrijders

 

Gewoon omdat ze het verdiend hebben. En ik heb trouwens ook nog een mening over 5 mei die ik even kwijt wil.

 

 

 

Vrijheid moet je elk jaar vieren. Niks eens in de vijf jaar. Zijn we nou helemaal belatafeld? En eigenlijk zouden we het elke dag moeten vieren. We beseffen tegenwoordig toch steeds beter hoe blij we mogen zijn dat we in vrijheid leven? Nou dan.

 

Ik weet trouwens een mooie plek om de vrijheid te vieren. Een plek waar ik vaak op vijf mei heb staan klappen en zelfs joelen, omdat onze bevrijders daar langs marcheerden. Hoewel, van marcheren was al niet meer zoveel  sprake, want ze waren flink bejaard. Elk jaar een jaartje erbij. Fantastisch dat defilé. Ik stond met m’n zus en onze echtgenoten tegenover Hotel de Wereld in Wageningen, de plek waar de vrede is getekend. En dat mooie hotel is er nog steeds, intussen zelfs helemaal in ere hersteld. De capitulatie-zaal wordt ook nog altijd in ere gehouden. Als je geluk hebt, kun je er even binnenkijken. Adres: 5 Mei Plein nummer 1. Ik zou maar boeken, krijg je geen spijt van.

En als je geluk hebt…

 

Dan kun je er een nachtje slapen winnen in een van hun zeventien unieke hotelkamers, die allemaal iets met vrijheid te maken hebben. De kamers vertellen elk het verhaal van een persoon, die zonder geweld heeft gestreden voor vrijheid. Van Jesse Owens tot Florence Nightingale en van Martin Luther King tot Nelson Mandela. Unieke elementen in de kamers verwijzen naar de naamgever. Zo heeft de Astrid Lindgren-kamer een schommel en een tafel ondersteboven aan het plafond hangen. In de Bob Dylan-kamer vind je het thema muziek terug met een zwevende gitaar.

 

Alle hotelkamers hebben heerlijke boxspringbedden en een lekker zitje. En natuurlijk win je ook een diner in hun restaurant ‘LEV’, waar je mooie gerechten eet die met liefde zijn klaargemaakt en waar wordt gekookt met producten uit de streek. Behalve dat het superleuk is om daar eens te zijn, is het ook nog eens tof dat je vlakbij de Veluwe zit, kun je even lekker de natuur in als je zin hebt. En even Wageningen verkennen, of een tochtje over de Rijn maken.

Voorproefje van het hotel:

 

Winnen?

 

Gewoon even reageren op Facebook en je maakt kans. Volgende week maak ik de winnaar bekend. Veel succes! En als je boekt of wint: ik beloof dat ik je niet wakker zal joelen.

 

Ik wens je een fijne week. Niet vergeten tussendoor ook te genieten.

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska