Wat als Hillary haar Bill nooit ontmoet had…

 

Als er iemand weet hoe ‘stand by your man’ voelt, dan is het Hillary Diane Rodham Clinton wel. Maar wat nou als ze Bill nooit ontmoet had?

 

 

Bill en Hillary zijn samen een van de bekendste powerkoppels ter wereld. Bill was twee termijnen president van de Verenigde Staten en Hillary deed een poging om in zijn voetsporen te treden. Dat mislukte helaas, maar dat lag aan de Russen en aan Trump.

 

Want ambitieus als ze is, heeft ze zich nooit door haar man onder laten sneeuwen. Ze was als First Lady dan ook niet van plan om koekjes te gaan bakken. Ze hield haar rug recht en haar kaken op elkaar toen bleek dat haar echtgenoot het met de stagiaire deed. En onder President Obama werd ze minister van Buitenlandse zaken. Ik bedoel maar…

 

Maar hoe zou haar leven eruit hebben gezien als ze Bill nooit ontmoet had? Als ze gewoon Hillary Rodham was geweest? Dan was ze waarschijnlijk evengoed knetterambitieus geweest. Maar waren haar dromen dan werkelijkheid geworden?

 

Curtis Sittenfield schreef er dit jaar een enorme bestseller over. In Rodham wordt het fictieve leven van Hillary verteld, nadat ze haar jeugdliefde met de naam Bill Clinton heeft verlaten om haar eigen weg te kiezen en haar ambities waar te maken. Dat is om de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten te worden.

 

Van dit boek wordt nu een serie gemaakt en ik ben razend benieuwd. De makers van The Affair en The Handmaid’s Tale zijn ook bij de productie betrokken, dus succes verzekerd. Welke actrice in de huid van Hillary kruipt is nog niet bekend, (Meryl Streep!!!!! – ik doe maar even een suggestie) maar het lijkt me een fantastische rol om te spelen. You love her or you hate her, maar je kunt niet om haar heen….

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit