Te warm om te koken? Dan maak je toch dit!

 

Vandaag is misschien wel de laatste echt warme zomerdag en die laten we niet zomaar voorbijgaan. En in dit weer wil je toch naar buiten en niet achter het fornuis staan? Deze supersnelle, gezonde, gevulde salade is de truc. Alles haal je vers bij de supermarkt en je hoeft het alleen nog maar bij mekaar te gooien.

 

Dit heb je nodig

  • 500 g couscous
  • 1 limoen, het sap
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
  • water
  • 1 avocado, eetrijp
  • 1 bakje cherrytomaatjes, in stukjes
  • feta, naar smaak, in stukjes
  • ½ gedroogde knoflookworst, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 1 bakje komkommersalade
  • 100 g cashewnoten, in stukjes gehakt
  • 1 handje rucola

 

Zo maak je het

Vermeng de couscous met het limoensap, olijfolie en zout en peper. Roer er dan het water (hoeveelheid volgens de verpakking) door. Wel de couscous ongeveer 10 minuten in koud water in plaats van gekookt water (hierdoor houdt de korrel z’n bite (tip van Jamie!).

 

Snij de avocado, tomaatjes, feta, worst en paprika in blokjes en de peterselie fijn. Meng dit door de uitgelekte couscous. Voeg nu de komkommersalade toe, dit is ook gelijk de dressing. Strooi vlak voor het serveren de cashewnoten en rucola eroverheen en klaar is je maaltijd.

 

Eet smakelijk!

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten.  

 

witte-balk-met-bol-sonja