Warm en winters soepje

 

 

Dat de feestdagen weer voorbij zijn betekend natuurlijk niet dat we geen feestmaaltijden meer op tafel mogen zetten. En deze soep is écht een en al feest. Duurt eventjes, maar dan heb je ook wat.

 

Wat je nodig hebt:

  • 450 gr zoete aardappel
  • 150 gr gesneden ui
  • 150 gr gesneden wortel
  • 1 gesneden rode paprika
  • 6 knoflookteentjes
  • 300 gr bruine linzen
  • 1 1/2 tl koriander en komijnpoeder per persoon
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 1,4 l groentebouillon
  • 2 handjes spinazie
  • 60 ml citroensap
  • Griekse yoghurt

 

Zo maak je het:

Snijd de zoete aardappelen, uien, wortels, paprika en knoflook in kleine stukjes. Doe het geheel samen met de linzen en de bouillon in een grote soeppan. Laat 4-6 uur op laag vuur trekken. 

 

Doe de helft van de soep in een blender met een klein beetje extra bouillon en blend tot het een glad geheel wordt. Giet dan weer terug in de soeppan. Voeg de spinazie en citroensap toe. Laat nog 30 minuten op nog lager vuur pruttelen. 

 

 

Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm met een schepje Griekse yoghurt. Zorg er ook voor dat je heerlijk Brabants worstenbrood in huis hebt. Et voilà, zo tover jij het lekkerste warme winterse soepje op tafel. 

Eet smakelijk!

 

Door Danique van Leeuwenstijn