Waarom je je wasmand nooit in de badkamer moet zetten
Echt, als je dit weet doe je dat nooit meer.
Lijkt het bij jou soms ook net de onbevlekte ontvangenis in de badkamer? Je kijkt even niet en de wasmand zit weer vol stinkende sokken, klamme handdoeken en vuile sportkleding. En als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan het graaien in die hoop vieze kleding om het te sorteren voordat het in de wasmachine kan. Daar heb ik dus iets op gevonden. Ik heb niet één, maar drie kleine wasmanden in mijn badkuip staan: één voor donkere was, één voor bonte was en één voor witte was. Daar mogen mijn huisgenoten zelf een keuze uit maken als ze hun spullen gewassen willen hebben. Het duurde even, want hoe moeilijk kan het zijn om je vuile onderbroek in de juiste mand te mikken, maar inmiddels snappen ze het alle drie en hoef ik alleen nog maar de inhoud van één van deze manden in de trommel te doen, en de wasmachine doet de rest.
Maar blijkbaar ben ik toch niet zo slim als ik dacht, want volgens mijn vriendin P moet je juist nooit je wasmand in de badkamer zetten, maar bijvoorbeeld op de overloop. Want door de damp van het baden en douchen wordt de was in de wasmand (nog) vochtig(er) en dat is de ideale plek voor zilvervisjes, dat kleine zilverkleurige vleugelloze insectje, dat zich ook graag in je boekenkast of schilderijen verstopt. En nu hoor ik je denken: je hangt een vochtige handdoek of natte sportkleding toch eerst even uit voordat je hem in de wasmand gooit? Jawel, ik wel, maar mijn huisgenoten vergeten dat steeds op onverklaarbare wijze. Dus, klamme was plus damp van de douche maakt dat mijn wasmand een waar paradijs is voor deze zilvervisjes. Getver.
Die vochtige damp van het douchen zorgt er overigens ook voor dat je droge, frisgewassen handdoeken die je in de badkamerkast bewaart, op een gegeven moment toch naar natte hond gaan stinken. Die moet je dus voortaan ook maar op een andere plek bewaren.