Waarom je dingen apart moet doen om samen gelukkig te blijven

koppel vakantie auto

 

Ben jij al jaren happy met je partner, of heb je af en toe het idee dat je dolgraag een dagje zonder zou willen zijn? Heel normaal hoor, daar worden jullie allebei gelukkiger van.

 

 

 

Hoewel je partner je favoriete persoon op aarde is, kun je beter ook tijd apart van elkaar besteden om het samen gezellig te houden, want daar word je allebei gelukkiger van.

 

Neem bijvoorbeeld samen sporten: dat kan natuurlijk heel leuk zijn, maar misschien heb jij eigenlijk helemaal geen zin om iedere zondag samen te gaan hardlopen omdat jij meer van yoga houdt. Of wil je geliefde eigenlijk liever voetballen dan samen een rondje golfen.

 

Investeer in je eigen interesse en word lid van een boekenclub, ga vrijwilligerswerk doen of leer schilderen. Zo heb je altijd weer iets nieuws om over te praten als je thuiskomt en je investeert in nieuwe vriendschappen. Misschien waait er weer een gezellig iemand aan, die je anders nooit had leren kennen.

 

Natuurlijk zul je na jaren verkering inmiddels ook een gezamenlijke vriendenkring hebben, maar het is juist ook heel belangrijk om af en toe een date-night met je eigen vriendinnen te hebben. En zeg nou zelf, hij zou zich toch doodongelukkig voelen tussen al die meiden en hun typische vrouwengesprekken over de overgang?

 

En dit is een echte eyeopener: zorg dat je niet tegelijkertijd het huis schoonmaakt. Hoewel je de taken in huis vast braaf verdeeld hebt is de manier waarop de ander het huis poetst vaak een bron van irritatie. De oplossing is dus om dat apart van elkaar te doen zodat je niet ziet hoe je partner het doet en je je er dus ook niet aan kan ergeren. Want maakt het echt uit hoe je wederhelft de badkamer sopt? Het gaat er toch om dat het weer lekker fris wordt, het is het resultaat dat telt. Of mijn meneer dat nou doet met een ander sopje dan het mijne maakt volgens mij geen bal uit.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit