Waarom ik zo dol ben op David Beckham

 

Ik heb de ballen verstand van voetbal, maar sinds ik op Netflix de docu Beckham heb gezien ben ik een enorme fan van David.

 

 

 

 

Het klinkt een beetje gek voor iemand die miljoenen heeft verdiend, maar hij is zo lekker gewoon gebleven. Hoewel hij de officiële titel Officer of the Order of the British Empire draagt, stond hij, toen The Queen in september 2022 overleed, net als al die andere duizenden gewone stervelingen twaalf uur in de rij om bij Westminster Hall in Londen een laatste groet aan de koningin te brengen. Vanwege zijn bekendheid mocht hij de rij best overslaan, maar hij wilde geen voorkeursbehandeling. My kind of guy!

 

Hoewel hij er volgens insiders enorm van baalt dat hij nog steeds niet door het leven gaat als ridder, heeft David nu toch wel een mooie klus dichtbij het koningshuis te pakken. Want niemand minder dan koning Charles himself heeft de gelauwerde voetballer gevraagd om de nieuwe ambassadeur te worden van The King’s Foundation, de liefdadigheidsinstelling van Charles.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)


 

Een enorme eer voor Beckham die er nooit een geheim van heeft gemaakt dat hij een overtuigd monarchist is. ‘Ik vind het geweldig om samen te werken met The King’s Foundation en de kans te krijgen om het werk van de liefdadigheidsinstelling onder de aandacht te brengen’, zegt David over zijn nieuwe klus. Vorig jaar was hij op bezoek op Highgrove, het privédomein van Charles, en daar raakte hij aan de praat met de koning over het werk van The King’s Foundation. Toen bleek dat de heren een grote liefde delen voor het houden van bijen en ze wisselden zelfs tips uit. David gaf de koning toen een potje honing van zijn eigen bijen cadeau. Gemaakt op zijn landgoed waar hij lekker tot rust komt. Geweldig toch, hoe een van de beste voetballers van de wereld zo lekker kan trutten met kippen, lammetjes en bijen?

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)


 

Beeld credits: Instagram @davidbeckham

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit