Vrouwen liegen massaal over hun salaris en dit is waarom

 

Er is iets aan the hand. Het heeft alles te maken met money. We liegen allemaal over ons inkomen, zo blijkt uit onderzoek.

 

Zelfs tegen onze partners. Nee, voorál tegen onze partners. Maar mannen doen dat net iets anders dan vrouwen.

 

Want jawel, het zal je niet verbazen: mannen doen er graag een schep bovenop en dikken hun salaris wat aan. Zo’n 2500 euro per maand wordt al gauw een royale 2600 euro per maand. Joe. Niemand die de bankrekening verder ziet dus waarom niet? Vrouwen die eigenlijk meer verdienen dan hun man, vertellen liever wat minder uitgebreid over hun maandelijkse geld. Bezette vrouwen zeggen dat ze 1,5 procent minder verdienen per maand dan dat ze eigenlijk doen. Een 2500 euro per maand wordt al gauw een 2400 euro per maand. En mannen? Die kletsen er 2,9 procent salaris bij. Ongelooflijk, ergens. Want vrouwen, kom op: je mag toch trots zijn op je salaris, waar je hard voor werkt?

 

Toch is het volgens psychologen goed te verklaren. Vrouwen die meer verdienen dan hun partner voelen zich daar ongemakkelijk bij omdat het ‘in hun ogen nog altijd de traditie is dat een man de kostwinner is’. Ze willen hem daarin niet passeren of hem het gevoel geven dat hij ‘geen goede man is’. Ofwel: het heeft alles te maken met zijn ego. Die zij niet willen krenken. Een beetje ouderwets, maar ja, het oerinstinct van de man is nu eenmaal dat hij zorgt voor het brood op de plank. But times change en dat is maar goed ook. Vrouwen zijn steeds vaker hoogopgeleid en in een kwart van de huwelijken verdient een vrouw meer centjes dan haar man. Het heeft zelfs een officiële naam en dan weet je dat het world wide menens is: manning up en womaning down.

 

Wat wij daarvan vinden? Joh, laten we gewoon vanaf nu eerlijk zijn, want liegen over geld is zonde van je tijd. En energie. Nergens voor nodig ook, want als je een topper van een man hebt, dan gunt hij jou ook de wereld. En dan boeit hem ook die 1,5 procent extra salaris niet. Hoe mooi is het als je je eigen Chanellie kunt kopen? Precies. Ga ervoor en al verdien je het dubbele van wat hij verdient: dat zul je er ongetwijfeld zelf naar hebben gemaakt. Wees trots.

 

 

Bron: Lindanieuws.nl

Door: Redactie Amayzine