Vreemdgaan is af en toe best fijn

 

‘Ik dacht dat jij ballet deed?’ Het is zeven uur ’s ochtends en ik ontmoet een vriendin van een vriendin bij Marco, ook wel bekend als de Magneet van Haarlem.

 

 

 

Alle vrouwen verzamelen bij hem om zonder kipfilets en sinaasappelhuiden het strand op te kunnen of om dat laag uitgesneden jurkje te dragen tijdens het kerstdiner. Ik houd ook van Marco. In vijftig minuten trekt hij je door de trechter met op de achtergrond, nou ja, achtergrond achtergrond, de lekkerste playlist denkbaar waardoor het, zelfs om zeven uur ’s ochtends, toch een beetje voelt als uitgaan.

 

Ik knik naar de vriendin van de vriendin. Ballet doe ik ook. Met Olga. Op zaterdag. Maar zondag is voor Marco. En de maandag is voor Richard, weer een heel andere ball game. Daar is het krachttraining en kletsen wat op het menu staat. Als het me lukt, schurk ik op woensdag tegen Amber aan tijdens haar barretraining en nog een paar weekjes tot Wieger op me wacht. Hij zal ons zachtjes preppen om zonder al te veel ellende de skivakantie door te komen.

 

Vreemdgaan is oké. Een must, zou ik bijna zeggen, waar het sporten betreft. Ik vind het heerlijk dat je tegenwoordig van het grote buffet aan sportmogelijkheden je eigen menu samen kunt stellen. Je kijkt waar je wanneer behoefte aan hebt. No strings attached, vrijheid blijheid. Stukken beter dan wanneer je vroeger bij een gym lid was en daar elke keer weer diezelfde gezichten zag. Ik vind dit fantastisch. En ik niet alleen.

 

Zo ging laatst een bevriende trainer die vooral krachtraining doet naar de fysio vanwege een wat pijnlijke rug. ‘Jij moet een hot yogalesje boeken,’ adviseerde de fysio. Dan werden zijn spieren soepel en niet pijnlijk. Dus zo geschiedde. Zondagmiddag twee uur zou het zijn. Hij in korte broek en T-shirt, de rest van de groep, alleen maar knappe jonge vrouwen, in zeer korte broekjes en croptops. Het werd warmer, de kledingstukken gingen uit. Er werd over zijn rug geaaid want wow zo gespierd (‘ze dachten vast dat ik gay was’) en och och och, wat was het warm. Aan het einde van de les werd er gehugd. Iedereen ging elkaar even af. Mijn vriend was in de hemel beland en hij besloot ineens om even hondstrouw te blijven aan deze gym. ‘Ik heb meteen twintig lessen vooruit geboekt en de hele Ajax-appgroep laten weten dat we de zondagmiddag hier doorbrengen.’ In sommige gevallen is seriële trouw natuurlijk een heel goed idee.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach