Voor mij hoeft het niet

 

Nou, dan ben ik maar hopeloos ouderwets. Of raar. Of onaangepast. Maar wat mij betreft horen cadeautjes niet bij Kerst. Ik bedoel… best hoor, wat iedereen doet, maar we hadden toch al Sinterklaas? Moet het dan bij ons hier ineens twee keer in december? Begrijp me goed hoor, wat mij betreft mag je me elke dag van het jaar een cadeautje geven. Desnoods raap ik het wel van de grond op, als je het onder de boom legt. Maar ik doe er niet actief aan mee. Ik leg er niets onder. Want ik vind het niet ‘echt’.

 

Hoe is dat toch zo gekomen?

                                                                            

En ik heb niets tegen leuke dingen die uit het buitenland komen, maar net zo min als dat ik turkey met gravy en stuffings hoef te eten met kerst, daar vind ik namelijk echt niks aan, vind ik het toch ook nog steeds een merkwaardige gewoonte om ineens pakjes onder de boom te gaan leggen. Hoe is dat toch allemaal zo gekomen in ons landje? Wie weet hoe en wanneer dat begonnen is? Ik hoorde er op school vroeger nooit iets over. Jij? Ja, dat ze dat in Amerika deden. Maar ja. Daar hadden ze geen Sinterklaas… Wij wel. Ik hoor eigenlijk eens graag of ik nou de enige ben die het een merkwaardige gewoonte vindt.

 

 

En trouwens…

 

Je hoeft niet bang te zijn dat ik niet doorga met cadeautjes weggeven. Kijk zo meteen maar op Franska.nl. En morgen, overmorgen… Ik ga doorrr.

 

Kun je de pakjes zelf onder de boom leggen eventueel ;-) Maar meteen uitpakken mag van mij ook. Hoef je niet te bukken en heb je meteen iets.

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter.