Voor luie huisvrouwen, dit maak je gewoon in de vaatwasser schoon

 

 

Want waarom zou je in je huishouden meer doen dan nodig is?

 

Zoals je weet ben ik niet zo van het huishouden. Als er iemand een beter idee heeft laat ik met een grote grijns meteen de stofzuiger, emmer sop of dikke bleek uit mijn handen vallen. Maar helaas zijn er in Huize Smit ook geen kabouters te vinden die het vuile werk voor me opknappen en zal ik het toch zelf moeten doen. Als je net als ik liever lui dan moe bent moet je even verder lezen.

 

 

Met deze wereldtip is je huis in een poep en een zucht weer helemaal spic en span en kun jij tevreden om je heen kijken. Dit apparaat is je grootste vriend die jou enorm veel tijd en schoonmaaksop kan besparen. Want wist jij dat je vaatwasser zoveel meer dan de ontbijtborden, soepkommen of bestek reinigt? Ook deze dingen kun je ermee schoonmaken, gewoon op het ecoprogramma van 50 graden. Had je niet gedacht hè?

 

 

Vazen

De meeste vazen zijn vaatwasmaschinebestendig en je zet ze gewoon in het bovenste rekje. Zeker handig als de opening nogal smal is en je er moeilijk met je hand en een borstel in kan.

 

Siliconen bakmat

Door hem over een rij tanden op het bovenste rek van de vaatwasser te draperen, wordt ie weer zo goed als nieuw. Helemaal fijn als ze erg plakkerig of vettig zijn.

 

Opzetstukken van je stofzuiger.

Als je bedenkt wat er allemaal aan viezigheid door dat kleine langwerpige opzetstuk van je stofzuiger heen gaat leg je ‘m nu meteen in de vaatwasser. (De grote stofzuigermond moet je helaas toch even zelf met de hand doen.)

 

Glazen lampenkappen

Ik heb een lamp boven de tafel met 5 lampenkapjes van glas. Om de zoveel tijd even in de vaatwasser op het bovenste rekje en er is geen vliegenpoepje meer te zien.

 

Veger en blik

Net als je stofzuiger wordt dit natuurlijk lekker schmutzig. Even afkloppen en in je vaatwasser leggen en ze worden weer brandschoon.

 

Tuingereedschap.

Zo af en toe is het goed om je tuingereedschap te ontdoen van vuil, bacteriën en pesticiden. Leg het op het bovenste rekje van de vaatwasser en draai het programma. Klaar! Heeft je gereedschap houten handvaten dan kun je het wel beter met de hand doen.

 

Honden- of kattenspeeltjes

Ik gooi de rubberen of plastic hondenspeeltjes van mijn Takkie één keer per week in het bovenste rek van de vaatwasser en schud daarna het water eruit. Door het speelgoed schoon te houden krijgen ziektekiemen die ze van de vloer oppikken geen kans en blijft je hond of kat gezond.

 

Bron: www.marthastewart.com

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit