Voor als je dat thuiswerken helemaal beu bent

 

Nog één werkweek en dan is het een jaar. Een jaar sinds we nog samen rond mijn Mac op de redactie kropen om de middagpersconferentie van Rutte te zien.

 

 

Blijf thuis, was zijn boodschap. Ik zie ons nog naar elkaar zwaaien, daar voor de deur van het kantoor. Wat zou het worden? Tot over twee, drie weken? Nou, dat pakte even anders uit. Daarom heb ik een suggestie voor je, als jij dat thuiskantoor even helemaal beu bent na dit jaar.

 

Een ander behangetje, noemt een vriendin van mij het. Het is niet dat je geen fijn huis hebt, want nergens loop je lekkerder in je blote kont rond dan daar, maar soms is de keukentafel gewoon te veel. Normaal gesproken ga ik dan in een cafeetje zitten, waar ik op magische wijze een hele werkweek in één ochtend schrijf (waargebeurd) of vertrek ik voor een vakantie. Alleen de boel zit op slot, en dus moest ik op zoek naar een alternatief. Nou, dat alternatief vond ik. Deze week werk ik vanuit Zandvoort, je weet wel, aan zee. Remote werken noemen ze dat, da’s chic voor je boeltje oppakken en ergens anders tikken, en dat is me een partij lékker.

 

Hoe het werkt, want ik werk dus wel. Ik blijf deze week op hetzelfde onchristelijk vroege uur opstaan, zes uur om precies te zijn. Eerst mediteren, dan koffie en smoothie in bekers en op het gemak richting het strand kuieren. Qurios Zandvoort ligt aan de boulevard, dus zelfs als je het achterste huis hebt (dat lekker rustig ligt) sta je binnen een split second met je smoeltje op het strand. Deze tijd van het jaar komt de zon tussen zeven en acht uur op, dus zorg dat je op tijd bent. Ontbijt met zonsopkomst klaar? Dan ga je terug naar het huisje en aan de bak. Het zijn riante huizen trouwens, met een terras in de duinen, waardoor je met 13 graden al uit de wind en in de zon met je laptop op schoot kunt werken. Niet ergonomisch, maar kan mij het schelen, wel erg lekker.

 

In die paar uur ‘s ochtends verzet je bergen werk, want je wilt rond de lunch natuurlijk nog een wandeling aan zee maken. Meer motivatie heb je niet nodig. Tijdens het wandelen haal je meteen even een broodje bij de bakker of wat vis bij de kraam, want je moet de inwendige mens tijdens het remote werken niet vergeten. Remote, ik vind het very global klinken terwijl we thuisblijven. ’s Middags nog even een paar uur in de werkmodus en dan om vijf uur een alcoholische versnapering in de rugzak en weer richting zee. Mooier krijg je de zonsondergangen niet te zien dan daar op dat moment. Onder het genot van wat wijn zie je de zon letterlijk in de zee zakken. Iets mooiers is er niet. Rond zevenen ben je weer terug in je condo, waar je op het gemak gaat koken of een take away doet.

 

Hoe het komt dat dit zo lekker werkt voor je hoofd? Nou, je hebt niet alleen een andere omgeving waar je je in kunt wentelen, ook je routine gaat op de schop. En routine werkt hoor, begrijp me niet verkeerd, maar je loopt snel de kans dat het een sleur wordt. Zeker als je al een jaar aan dezelfde keukentafel ontbijt, werkt, luncht, werkt, eet en Grieks leert. Ja, ik had het voornemen om iets op te steken deze tweede lockdown.

 

Wil je dit nou ook? Bij Roompot Qurios heb je midweken voor zachte prijsjes door het hele land aan zee. Ben je van maandag tot vrijdag echt even weg, zonder die werkweek te missen. Ik zou gaan. Wat zeg ik? Ik ben er al. En straks ga ik weer de zon zien zakken in de zee.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans