Viel ik maar op deze man!

marianne

 

 

Hallo aan mijn eigen ‘MAFS’-experiment. Zijn we tóch een match??

 

 

 

 

Zodra je je op het online datingpad begeeft, maak je wat mee. Zeer succesvolle zakenmannen die alleen maar over zichzelf zitten te praten, iemand die net uit de bak kwam (ja, echt, hoe krijg ik het voor elkaar!), nog een andere man die overal louche zaakjes had lopen, een man die de heeeeele tijd over zijn kinderen praatte… ik heb ze allemaal voorbij zien komen.

 

Mijn datingleven is voor mijn vriendenkring úíterst vermakelijk kan ik je verzekeren. Regelmatig maak ik iemands dag met mijn bizarre verhalen. Tussen al die types zit ook een man met wie ik een ontzettend leuke avond had. Ik wist al snel dat ik niet op hem zou vallen, maar goed gezelschap was het zeker.

 

Sowieso kwam deze man aan met een gigantische bos bloemen en chocolaatjes

Hij wilde meteen op de eerste date laten zien dat hij het leuk vindt een vrouw te verrassen. Hoe lief is dat! Daarbij is hij intelligent, hij heeft een mooi hoofd en hij is bereid moeite te doen voor een vrouw. 

 

Na onze eerste date hebben we contact gehouden. We gingen leuke dingen doen als samen bowlen (en compleet de slappe lach krijgen) en net iets te veel drinken (ik vooral) en dan als een stel tieners door de stad zwieren. 

 

De aantrekkingskracht is er niet van mijn kant, maar de geestelijke klik zeker wel

En hoe beter ik hem leer kennen, des te meer ik besef: jij bent echt een gouden vent. Zelfs nadat ik eerlijk heb verteld dat ik me niet tot hem aangetrokken voel, blijft hij hoffelijk, gezellig, grappig en lief. 

 

Binnenkort gaan we samen weer lekker een dagje ontspannen in de sauna, ik kijk er nu al naar uit. En heel eerlijk, ik báál dat ik niet op deze man val. Ik kan ook niet uitleggen waarom, het is er gewoon niet. Nu volg ik sinds kort (stiekem) het programma Married At First Sight. En wat de experts regelmatig zeggen heeft me toch aan het denken gezet:

 

Liefde tussen mensen kan groeien

Maar hoe zou dat gaan? Word je ineens op dinsdagochtend wakker met het idee: ik ga hem bellen, ik vind hem namelijk zó leuk! Ik heb niet per se een hele wensenlijst, zoals vriendinnen van me weleens in het verleden:

 

✅ Minimaal hbo-niveau, liever nog wo 

✅ Minimaal 1,80m, liefst langer

✅ Blauwe ogen / groene ogen/ donkere ogen

✅ Romantisch zonder klef te zijn

✅ Gevoel voor humor

✅ Een eigen leven, maar wel genoeg tijd om samen dingen te doen

✅ Een goed salaris, het leven begint immers vanaf €5000 netto p/m

✅ Géén hond, of als je hondenmens bent: géén kat

✅ Goeie kop, redelijk tot afgetraind lichaam, wijkende haargrens is een no-go

✅ Etc. etc. etc. etc. etc x 10

 

 

Mijn lijstje is ietsje korter: houdt van dieren en ik moet me tot je aangetrokken voelen. De rest ontdekken we later. O ja, en wel fijn als je niet net uit de bak komt. Maar dat ene puntje op mijn minilijst, het ‘aangetrokken voelen tot’ is dus een dingetje. Lastiger dan die waslijst hierboven.

 

Misschien moet ik het toch nog eens aankijken. Ik bedoel, al de mannen hiervoor waar ik als een blok voor viel, bleken geen blijvertjes. Hallo aan mijn eigen ‘MAFS’-experiment. Zijn we tóch een match??

 

Door: Marianne ter Mors