Videobellen? Gezellig hè!

Nu ben ik niet de snelste als het gaat om het snappen van nieuwe technologie…

 

Queen Elizabeth herself zat eerder op Instagram dan ik, om maar eens wat te noemen. Maar nu ik net als heel veel anderen thuis aan het werk ben leer ik het wel heel vlotjes allemaal. Zo ben ik helemaal verslaafd geraakt aan videobellen, bijvoorbeeld via WhatsApp.

 

Ten eerste omdat het fijner is om elkaar te zien. Maar ook omdat ik de hele dag niemand anders om me heen heb dan mijn huisgenoten. En zo af en toe een vers gezicht doet wonderen voor mijn humeur, merk ik.

 

Zo zat ik gisteren met Adeline de planning door te nemen terwijl zij en passant een lekker soepje in elkaar aan het draaien was. Kon ik meteen zien wat er allemaal voor lekkers inging.

 

Ik heb ook dagelijks een virtuele koffiedate met m’n ouders. Die wonen ver weg en kan ik in deze gekke tijd niet meer bezoeken. Ze zijn op leeftijd en moeten daarom achter de geraniums blijven zitten. Maar met dat videobellen zie ik ze wel en dat is hartstikke fijn.

 

En er zitten meer voordelen aan. Zo heeft mijn nieuwe collega Wieke Veenboer ook een stevige griep te pakken, waardoor ze niet naar buiten mag. Haar kat woont tijdelijk bij haar ouders en ze mist ‘m enorm. Ze vertelde dat ze ‘m via de camera op haar telefoon toch lekker kon ‘knuffelen’.

 

En dan die alleenstaande moeder bij mij in de buurt. Haar kinderen van zes en acht zijn nu ook de hele dag thuis. Soms moet ze toch wel eventjes de deur uit voor een boodschapje, maar de kinderen kunnen niet mee. Zij laat haar moeder nu op afstand ‘oppassen’. De kinderen parkeert ze even voor de televisie en oma kijkt via een videoverbinding toe. Werkt prima en oma vindt het reuzeleuk dat ze op deze manier toch op de kleinkinderen kan letten.

 

Zie jij het ook wel zitten om virtueel bij je vriendinnen op de koffie te gaan maar weet je niet hoe het allemaal werkt? Kijk dan eens hier. Het wordt stap voor stap uitgelegd.

 

Veel plezier!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit