Gooi maar in de frituur!
Heb jij courgette in de tuin groeien? Alleen dat blad met die knaloranje bloemen is al zo prachtig. Maar wist je dat je de bloemen ook kunt eten? Kom eens verrassend voor de dag en serveer bij de borrel courgettebloemen in tempura.
Dit heb je nodig
- 8 courgettebloemen
- ½ mozzarella bol, in stukjes gesneden
- 4 ansjovisfilet, doormidden gesneden, zodat je 8 stukjes hebt
- 8 blaadjes basilicum
- 1 l arachideolie
- 100 g bloem
- 1 el maizena
- 200 ml mineraalwater koolzuurhoudend, ijskoud
- 3 ijsblokjes
Zo maak je hetOpen voorzichtig de bloem van de courgettebloemen en haal de stampers eruit. Vul de courgettebloem met mozzarella, ansjovis en basilicum en draai het bovenste gedeelte van de bloem dicht. Doe dit ook met de andere courgettebloemen.
Verhit de olie in een wok of pan met dikke bodem tot 180 °C. Doe de bloem, maizena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten. Haal de courgettebloemen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak ze in kleine porties in enkele minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en je kunt ze direct serveren.
Tip! Wij hebben courgettebloemen gebruikt in dit gerecht, maar de volgende bloemen kun je ook frituren: bloemen van de bieslookplant, pompoen, vlier, witte lelie, witte klaver, pinksterbloem.
Eet smakelijk!
Bron: Mooiwatbloemendoen.nl