Vastgoedspecialist
Och, och, wat kunnen mensen zichzelf toch groter en mooier maken dan ze zijn.
Vroeger was je gewoon een mens. Een mens met een baan, en misschien ook nog een gezin en wat huisdieren.
Maar later moest je een mens worden met niet alleen maar een baan en een gezin, maar ook nog een góede baan. En wéér later moest daar dan ook nog een “eigen” huis bijkomen om nog iets voor te stellen. Maar de definitie van een goede baan was nooit ‘iets toevoegen aan de maatschappij, de natuur, of de mensheid’. Het was alleen maar héél veel geld verdienen. Dus moesten we zorgen dat we niet alleen een goede baan hadden, maar er ook nog eens de beste in zijn. Pffff.
En hoe lijk je dan de beste als ieder ander dat ook al probeert te zijn? Nou, door ernaast dan ook nog ergens “gespecialiseerd” in te zijn. En toen werd je dus ‘psychiater, gespecialiseerd in ouderen’. Of ‘pedicure, gespecialiseerd in diabetesvoeten’. Je moest ergens autoriteit, deskundige, ingewijde of expert in worden.
Maar ja… toen iedereen specialist was, was het natuurlijk wéér niet genoeg. Sprong je er wéér niet uit. En als ik LinkedIn moet geloven, moet ik nu toch echt zorgen dat ik “eruit spring”, maar dan weer niet uit de band. Zucht.
Dus nu ben ik niet meer alleen schrijver, maar ook nog blogger, columnist én copywriter.
En ik vínd dat toch een partij onzinnig, want het is in de basis natuurlijk allemaal hetzelfde.
Net als het feit dat iedereen die zijn baan kwijtraakt nu dan maar coach wordt. Coach in wat hij zelf daarvoor blijkbaar niet goed genoeg leek te kunnen om bij de baas te mogen blijven. En daarom gaat hij nu dan anderen leren hoe zij dat ook kunnen bereiken. Hééél logisch, toch? NOT.
Een coach is iemand die anderen aanzet tot effectief gedrag, door bewustwording en persoonlijke groei. Hij vergroot iemands zelfvertrouwen en stuurt aan op het ontwikkelen en toepassen van de eigen mogelijkheden. Een Lifestyle Coach maakt je dus bewust van de jouw belemmerende denkbeelden in je hoofd, en leert je om op een andere wijze je doel (alsnog) te bereiken.
Maar wat is dan het doel? Het einddoel lijkt nu om allemaal maar coach te worden.
Waarmee het wéér niet ophoudt, want naast coach moet je dus ook nog iets anders zijn.
Hoe meer banen, hoe belangrijker, lijkt wel.
Maar in welke van al die belangrijke bezigheden steek je dan nog de tijd die het echt allemaal nodig heeft? En hoe selecteer je dat dan? Waarvoor heb je nog genoeg aandacht, en welke werkzaamheden voer je dan nog uit met liefde?
Ik hoorde laatst iemand beweren dat hij Lifestyle Coach was, én communicatiedeskundige.
Én dat hij “in het vastgoed zat”. Nou, nou, dan heb je het druk hoor!
‘Wow,’ riep ik naar mijn dochter, ‘ik dacht dat ik veel te doen had, maar deze meneer heeft pas écht een druk bestaan!’
Maar ehhh… hoe “zit” je eigenlijk “in” het vastgoed? Ik vroeg het me meteen af. Heb je dan twee huizen en een stacaravan? Of tweehonderd te verhuren kantoorpanden? Ik zit zelf – met mijn tweede baan als huisvrouw – regelmatig tot over mijn oren in het wasgoed. Dat wel. Maar wat ik me moet voorstellen bij iemand die “in” het vastgoed zit?? Geen idee!
‘O, dat hoor je wel vaker,’ antwoordde mijn dochter toen. ‘Iedereen zit tegenwoordig in het vastgoed. Maar ik denk dan altijd maar dat ze gewoon nog op zoek zijn naar een huis.
Hahaha. En dat is nu dus nergens te vinden. Dus theoretisch gezien klopt het eigenlijk wel dat dan overal al iemand “inzit”, als we het over vastgoed hebben.’
Hahaha. Zal ik op LinkedIn gaan zetten dat ik nu ook “in het vastgoed zit”? Tot over mijn oren! En dat ik op dit moment vooral gespecialiseerd ben in de te lappen of te schilderen onderdelen daarvan?
Staat wel stoer, toch? En ik lieg niet!