Vandaag lezen we ‘Hoeveel poten heeft een octopus?’

 

Geef je boek de titel ‘Hoeveel poten heeft een octopus?’ en ik wil het lezen.

 

Nu kan het te maken hebben met het gegeven dat ik ze al snorkelend recent nog live heb gezien in de Egeïsche zee, maar dat lijkt me juist alleen maar een betere reden. Flip van Doorn en Jonah Kahn schreven dit boek met een bron aan nutteloze kennis. Als ik ergens goed op ga, dan is het op kennis en die mag zo nutteloos mogelijk zijn. Er was zelfs een filosoof (Bertrand Russell om precies te zijn) die beweerde dat je van nutteloze kennis een beter mens werd. Want is het nou tafeltennis of pingpong? Wat doet Chief Mouser eigenlijk aan Downing Street 10? Wie verzon de spatie? En wist je dat wij Nederlanders de Brandenburger Tor hebben bekostigd? Ik vind het allemaal heel wijs om te weten.

 

 

Hoeveel poten heeft een octopus?
Auteur: Flip van Doorn Jonah Kahn
Uitgever: Thomas Rap

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans