Van dromerig tot praktisch: De 3 beste kinderkamertrends voor 2024

Staat het verbouwen van de kinderkamer bij jou op de to-do lijst?

 

 

Bijvoorbeeld omdat je kindje wat ouder is geworden en ook meteen een ander bed nodig heeft? Of omdat je de stijl eigenlijk het liefste ieder jaar aan wilt gaan pakken? In beide gevallen is het meer dan logisch dat je graag te weten komt wat de grootste trends van dit moment zijn. Om je hier wat meer wegwijs in te maken, hebben we drie leuke trends van dit moment voor je op een rijtje gezet.

 

Kies voor een handig bureau met praktische vakjes

Een van de leukste trends die je terug kunt laten komen in de kinderkamer? Dat is toch wel het uitzoeken van een nieuw bureau. Dat is niet alleen een stijlvolle investering. Het is ook nog eens erg praktisch. Er kunnen kleine taakjes van school aan uit worden gevoerd en de spulletjes kunnen na gebruik weer netjes op worden geborgen. Hierdoor weet je meteen zeker dat de kamer sneller netjes en geordend blijft. En dat is natuurlijk wel een erg fijne gedachte in een druk en hectisch huishouden.

 

Kies voor een kinderbureau in een neutraal en duurzaam materiaal

Maar ook het uitzoeken van het juiste soort meubilair is een erg belangrijk punt van aandacht. Kies daarom altijd voor meubilair dat bestand is tegen een stootje. Hierdoor moet het meubilair dus ook gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Investeer bijvoorbeeld in een peuterbureau en een bed van massief hout. Hierdoor ziet het meubilair er na vele jaren gebruik nog steeds even mooi uit. En door te kiezen voor een bureau met afgeronde zoeken, zorg je voor een minimalistische uitstraling en je vergroot ook nog eens de veiligheid in de kamer. Dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

 

Kies voor rustige en neutrale kleuren: stijlvol en rustgevend

En ga je aan de slag met het uitzoeken van de kleuren voor de kinderkamer? Dan is het gebruik van rustige en neutrale kleuren zeker het overwegen waard. Niet alleen oogt de kinderkamer daardoor meteen erg stijlvol, het is ook nog eens erg rustgevend. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk, want de kinderkamer moet een plek voor je dochter of zoon zijn om zich veilig en thuis te voelen. Verdiep je online dus een keer in alle kleurenpaletten en maak op deze manier een erg gerichte keuze voor het nieuwe ontwerp van de kinderkamer.

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl