Van deze plant word je bewezen productief

 

Onderweg naar huis van mijn vakantieadresje zat ik al een beetje te schuiven op de achterbank van de taxi. Zou het, zou het, zou het?

 

 

Thuis deed ik voorzichtig de deur naar de woonkamer open en daar stonden ze samen op tafel, al mijn plantenkinders. En ze waren nog in leven.

 

Back in the days, toen we nog dag in dag uit op kantoor zaten, was ik niet zo’n goede plantenmoeder. Maar nu ik bijna elke dag aan de keukentafel annex bureau schuif, begint mijn huis op een urban jungle te lijken. Een pannenkoekenplant, nog een enorme Monstera a.k.a. de gatenplant, een flinke ficus, een olifantsoor; mijn huis veranderde in een urban jungle. Ik sjoemelde mijn woonkamer vol via Intratuin aan het einde van mijn straat (levensgevaarlijk). Gezellig groen natuurlijk, maar niet heel bloemig, wat ik dus jammer vond. Je kunt het meisje wel uit de bloemenwinkel halen, maar de bloemenwinkel niet uit het meisje, denk ik. Blijk ik één van de belangrijkste bloemige (!) planten uit de jungle niet in huis te hebben.

 

 

De orchidee is van origine een jungleplant en groeit op de toppen van de jungle. Ze is er in een gigantische 20.000 soorten, dus niet meteen aan dat enkelbloemige type van je opa en oma denken. Naast het feit dat de orchidee de boel flink kan opfleuren is ze goed voor je productiviteit, creativiteit en geluksgevoel. Ik weet niet hoe het bij jou thuis aan de keukentafel is, maar bij mij kan een beetje extra geluk geen kwaad.

 

De roddel over de orchidee is dat ze nog wel eens moeilijk kan doen. Niet waar, roepen de orchideeënkundigen (zoals ik ze voor nu even doop). Ze zijn juist oersterk en kunnen met heel weinig water af, het enige dat ze nodig hebben is een beetje liefde. Kan ik. De kunst is om je urban orchideeënjungle zo vorm te geven dat je veel orchidee toepast in het groen. Mix kleuren, bloemen en vormen, tot je op slag gelukkig bent als je de jungle inloopt. Dan komt die creativiteit en productiviteit vanzelf.

 

 

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans