Valentijnsdag is echt iets voor millennials

 

Wat vind jij? Gezellig of gewoon allemaal flauwekul?

 

Je kunt er niet om heen. Overal waar je kijkt zie je vandaag bloemen, hartjes, chocola, ballonnen, brieven, beertjes, wijn, rozenblaadjes en lekkere geurtjes. Je kan niet normaal over straat zonder reclames, roze etalages en mensen met grote bossen bloemen op de fiets. Wat vind jij? Gezellig of gewoon allemaal flauwekul? 

 

Mijn vriend woont in het buitenland, dus doe ik dit jaar helemaal niks. Wel heb ik hem een brief gestuurd met een lieve tekst erop. Gewoon, omdat brieven krijgen altijd leuk is. Maar voor de rest is vandaag gewoon net als elke andere woensdag. Werken, naar huis, koken en naar bed. Klaar. Maar dat is voor één derde van de Nederlanders wel anders.

 

 

Want een op drie Nederlanders viert Valentijnsdag volop. En dat zijn dus blijkbaar voornamelijk millennials – diegene die tussen 1980 en 2000 geboren zijn. Ook geven we steeds meer uit aan deze speciale dag. In 2013 gaven we gemiddeld 46 euro uit, en dit is gestegen naar 55 euro in 2017. Wie zijn deze grote spenders? Mannen. Die geven ongeveer 40 euro meer uit aan een cadeau of etentje dan vrouwen. Best oneerlijk eigenlijk. 

 

Zo zie je maar weer, al die Amerikaanse feestdagen worden in Nederland steeds populairder. Ach, mij hoor je niet klagen. Het is een dag waar de liefde gevierd wordt. Het is ook altijd wel gezellig. En elke keer als ik op de fiets iemand tegen kom met een grote bos bloemen word ik er gewoon vrolijk van. Maar misschien is dat wel mijn millennial mening. 

 

 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.