Gepureerde waterkerspesto
Een geweldige saus om in de koelkast te hebben voor die keren dat je geen tijd hebt om te koken. Het is makkelijk te maken en relatief goedkoop in vergelijking met de traditionele basilicumversie.
Nodig voor 1 klein potje
(doe jezelf een lol en maak meteen drie of vier potjes voor bij al die lekkere recepten van de rest van de week want de pesto is in de koelkast toch een week te bewaren):
- 100 g waterkers
- 2 el pijnboompitten
- klein stukje geraspte mierikswortel (optioneel)
- 30 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
- 50 ml olijfolie
- sap van ½ citroen of naar smaak
Zo maak je het
Spoel de waterkers af en schud droog.
Rooster de pijnboompitten 3 tot 5 minuten in een droge pan tot ze goudbruin zijn en donkere plekjes hebben.
Doe met de andere ingrediënten en de helft van het citroensap in een blender.
Bestrooi met peper en zout en pureer met behulp van de pulseerknop tot een grove pasta.
Breng indien nodig op smaak met meer peper, zout en citroensap.