Uit de Keuken van Brigitte B.

Het draait hier om de aardappels, dus nooit maken met oude knollen! 

 

Aardappelsalade voor mooie dagen

 

Dit heb je nodig

voor 4 personen

  • 1,5 kilo supersmakelijke, vastkokende aardappels (Opperdoezen of Nicola’s of de romige Franse Charlotte)
  • 6 eieren
  • Pittige olijfolie, ongeveer 4 eetlepels
  • Grof geraspte Parmezaanse kaas, een goede hand vol

 

Zo maak je het

Schil de aardappels en kook ze in 15 tot 20 minuten goed gaar.

Laat ze een beetje afkoelen en snijd ze in grove stukken.

Kook de eieren half hard, dus hooguit een minuut of 5.

Laat ze schrikken, pel ze, snijd ze in vieren en schep ze door de aardappels (het geel mag uitlopen).

Sprenkel de olijfolie erover en breng de salade op smaak met zeezout uit de molen.

Serveer met genoeg Parmezaan.

 

Wil je er wat groens bij? Een krop Hollandse sla of handje rucola met een dressing van olie, citroen of azijn en wat mosterd.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans