Aardappelsalade voor mooie dagen
Dit heb je nodig
voor 4 personen
- 1,5 kilo supersmakelijke, vastkokende aardappels (Opperdoezen of Nicola’s of de romige Franse Charlotte)
- 6 eieren
- Pittige olijfolie, ongeveer 4 eetlepels
- Grof geraspte Parmezaanse kaas, een goede hand vol
Zo maak je het
Schil de aardappels en kook ze in 15 tot 20 minuten goed gaar.
Laat ze een beetje afkoelen en snijd ze in grove stukken.
Kook de eieren half hard, dus hooguit een minuut of 5.
Laat ze schrikken, pel ze, snijd ze in vieren en schep ze door de aardappels (het geel mag uitlopen).
Sprenkel de olijfolie erover en breng de salade op smaak met zeezout uit de molen.
Serveer met genoeg Parmezaan.
Wil je er wat groens bij? Een krop Hollandse sla of handje rucola met een dressing van olie, citroen of azijn en wat mosterd.