Tweede Paasdag is ook een windag

 

Tweede Paasdag is meestal de dag dat je naar de meubelboulevard of het tuincentrum gaat. Wat moet je anders op zo’n extra zondag? Nou ik kan wel wat leukers verzinnen…

 

 

Fijn met een boek op de bank zitten bijvoorbeeld. Het liefst met de nieuwste e-reader van Kobo waar een heerlijke roman op staat. Zoals de nieuwste van Astrid Harrewijn, ‘Onder de Franse zon’.

 

 

‘Het verhaal gaat over de veertigjarige Emma: een vrouw met een goede baan, een gelukkig huwelijk en twee gezonde kinderen. Door een speling van het lot beginnen bijna alle onderdelen van haar zorgvuldig opgebouwde bestaan gelijktijdig te wankelen. Dan ontvangt ze een brief van een Franse notaris. Ze stapt met haar kinderen in de auto en gaat naar Frankrijk om een vakantie en een bezoek aan de notaris te combineren en wordt vervolgens verrast door een wel heel bijzondere erfenis…’

 

 

Astrid Harrewijn heeft met dit boek weer een prachtig verhaal afgeleverd. Dat is haar wel toevertrouwd, want sinds ze in 2006 de Jill Mansell schrijfwedstrijd won schreef ze het ene pareltje na het andere.

 

Hoe ben je schrijver geworden?

‘Ooit was ik jurist maar toen ik eenmaal kinderen had wilde ik wat anders. Ik deed een cursus om vertaler te worden en via via kwam ik bij Bouquetreeks terecht waar ik jaren vertaalwerk deed. Daarnaast werkte ik ook als docent. Maar mijn fantasie is groot en het fascineerde mij altijd wat mensen doen als ze uit hun comfortzone worden getrokken, en zo kwam ik op het idee om zelf een boek te schrijven waarmee ik uiteindelijk die schrijfwedstrijd won waardoor het ook echt werd uitgegeven.’

 

 

Wat leuk dat een vrouw van veertig nu eens de hoofdpersoon is!

‘Ja, toen ik de schrijfwedstrijd won was ik een stuk jonger en kon ik me identificeren met andere dertigers. Hun leven ligt nog helemaal open en ze kunnen nog alle kanten op. Maar inmiddels ben ik ouder en wil ik dat mijn lezers zich ook kunnen identificeren met een vrouw van veertig die haar keuzes al gemaakt heeft. Iemand die vaak al een carrière heeft gemaakt en een partner en kinderen heeft, wat de nodige hobbels meebrengt. Zij vragen zich vaak af of dit is wat ze willen en gooien het roer soms drastisch om, net zoals de hoofdpersoon in Onder de Franse Zon.’

 

Er is iets bijzonders aan dit boek.

‘Zeker, je kunt het namelijk alleen elektronisch lezen, er komt dus geen papieren versie van. Net zoals de Netflix Originals-series zoals The Crown en La Casa De Papel is dit boek een Kobo Original en is het speciaal voor Kobo geschreven. Fijn voor de lezer die direct boeken kan downloaden om meteen te kunnen beginnen met lezen of luisteren. Het is een nieuwe vorm om een boek te publiceren die past bij de huidige tijd waarin alles sneller en online gaat. Als je een boek uit hebt kun je meteen een volgend boek kiezen uit de duizenden titels die op de site staan. Zo zit er altijd wel eentje voor jou bij.’

 

Lijkt dat je wat, lekker lezen of luisteren waar en wanneer je maar wilt en een riante keuze hebben uit zoveel titels? Dan bof je want ik mag vandaag de Kobo Clara e-reader weggeven met het nieuwe boek van Astrid Harrewijn en een abonnement van drie maanden op Kobo Plus.

 

 

Laat me weten waarom jij deze mooie prijs wil winnen door een reactie achter te laten onder dit Facebookbericht. Een mailtje naar winnen@franska.nl mag ook. En wie weet wordt het pakket binnenkort bij jou thuis afgeleverd.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit