Truffels met gerookt zeezout

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Truffels met gerookt zeezout.

 

 

Het boek ‘Smoked’ staat vol met prachtige recepten met rook in de hoofdrol. Zelf zalm, eendenborst of mozzarella roken? Dit boek legt je uit hoe het moet. En of je nu over een rookoven beschikt of niet, deze chocoladetruffels met gerookt zeezout kun je zó thuis namaken.

 

De schrijver over dit recept in het boek: “Deze truffels zijn een geweldig cadeau en zijn zalig om te serveren na een diner bij de koffie. Ze hebben een zeer zachte, karamelachtige structuur. Het gerookte zeezout zorgt voor een subtiele verrassing. Het zeezout en de rook doen het zeer goed in combinatie met de chocolade.”

 

Dit heb je nodig:

  • 350 milliliter double cream of slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 300 gram pure chocolade (62-70% cacao)
  • 1 gladgestreken theelepel gerookt zeezout
  • 50 gram cacaopoeder

 

Zo maak je het:

Verwarm de room en de suiker in een middelgrote steelpan en laat zachtjes 1 minuut pruttelen. Hak de chocolade in kleine stukjes en leg in een kleine schaal. Giet de room over de chocolade en roer goed om een glanzende ganache te krijgen. Roer voorzichtig het zeezout erdoor. Laat de ganache 2 uur koelen in de koelkast.

 

Maak truffelballetjes van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter in doorsnede en bestuif ze met gezeefde cacaopoeder. In een luchtdichte bak kun je de truffels 1 week goed houden.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav