Tot op welke leeftijd kun je nog jeans dragen?

spijkerbroek

 

De spijkerbroek. Onze trouwe metgezel vanaf onze jeugd. Versleten, verwassen, versteld.

 

 

 

De jeans als jeugdige bondgenoot in al onze avonturen. Die blijf je dragen tot het eind…

 

Weet je nog? Voordat we onze net gekochte Levi’s, Lee of Wrangler aantrokken, moest hij eerst even goed gewassen worden, liefst ook nog gebleekt.

 

Sommige jeansliefhebbers gingen ermee de zee in om het zoute water zijn blekende werking te laten doen. Vervolgens zat de broek als gegoten.

 

We hebben er wat versleten in ons 64-jarige bestaan. Niet alleen broeken overigens, want ook jeans overhemden en jacks waren extreem populair in de jaren 70 en 80. We woonden er gewoon in! De jeans zijn nooit uit ons modebeeld verdwenen. Je bent altijd juist gekleed met een jeans, je wordt geaccepteerd door alle bloedgroepen en leeftijden en je oogt eeuwig jong. We weten nog dat ons spijkerjasje tot op de draad was versleten en onze moeder had hem al in de voddenzak gegooid. We haalden hem er snel uit om hem dan maar zelf op te ‘lappen’, tot soms wel 3 lappen over elkaar! En je had ook altijd een favoriet, nu nog steeds. Er is altijd een perfect zittende jeans, een exemplaar dat je eigenlijk nooit in de was wilt doen.

 

Jeans, een broek voor het leven…

 

De jeans is een kledingstuk dat niet alleen lekker zit, je hoeft je ook geen moment zorgen te maken over een vlekje, spat of kleine beschadiging. Bij elke andere ‘nette’ broek schiet je direct in de stress en loop je voor paal, niet met een spijkerbroek. Je kunt er altijd op vertrouwen.

 

Bovendien ben je altijd modieus met een jeans. En je blijft je jeugdig voelen, juist ook dankzij de relatie tot vroeger. Jeans staan voor vrijheid, rebellie en avontuur.

 

Dus hoe oud je ook wordt, een jeans kan altijd. Misschien wel even goed nadenken over de looks, want scheuren, draden, gaten, borduursels of andere aanpassingen doen alleen maar afbreuk aan de broek. Wie koopt een broek met gaten? Nooit begrepen.

 

 

Overigens maakte G-Star Raw – een wereldberoemd Nederlands jeansmerk – deze week een tv-sportje (zie hierboven) waarin je mooi oud kan worden met slechts één en dezelfde jeans… Nog duurzaam ook.