To ski or not to ski

 

Ik leef al dertig jaar in een spagaat want ik ben er nog steeds niet uit of ik nu team ski of team strandbed ben.

 

Nou ja, ik ben behoorlijk meer team strandbed maar als ik goed zoek, kan ik ook heus begrijpen waarom mensen het fijn vinden om de bergen in te gaan. Dus ik open the battle team ski en team not to ski nu. Vandaag in de ring, team ski.

 

1. Gezellig

Dat is het gewoon, die besneeuwde daken, die knusse huisjes, dat haardvuur dat overal brandt het is de meest knusse vakantie die je je kunt voorstellen. Met spelletjes en kaartsessies aan dikke, grenen keukentafels.

 

2. De buitenlucht

De hele dag ben je buiten in de meest heldere lucht die je je maar kunt indenken. Dat leidt tot…

 

3. Slapen

Slapen maal duizend en meer, dat doe je na zo’n dag met je snuit in de zon en vier glühwijn in je keel. En dan vooral onder zo’n Oostenrijks dekbedje dat ze zo dubbelgevouwen opmaken zodat je en onder en boven in dons bedekt bent. Zalig.

 

4. De Raclette

Een dag skiën vraagt om calorieën, dus kom maar door. Je ziet er toch niets van in die bolle broeken. Die bikini-body wacht maar tot mei.

 

5. Nu we het toch over calorieën hebben

De warme chocolademelk… En de koekjes die ze erbij serveren. En de Kaiserbrötchen.

 

6. Lekker lallen

Weinig verheven aan een skivakantie. Geen museum in de buurt te bekennen dus je hoeft je niet schuldig te voelen dat jouw actieradius is van hotelkamer naar piste naar apres-skibar met hooguit een tussenstopje bij de spa en het verwarmde zwembad. Heerlijk.

 

7. Mode staat op stand neutraal

Voor mij net zo’n groot minpunt als pluspunt want het modisch gehalte beweegt net zover onder het vriespunt las de thermostaat. Het gaat nu vooral om dat het warm is en lekker zit.

 

8. Social media-luw

Omdat het lastig appen en instagrammen is met je dikke wanten aan, blijft die telefoon in je rugzak. En goh, dat is ook wel eens een verhelderende en verfrissende ervaring.

 

Dus als je gaat; veleplezier. Ik kruip nog een keer in de zon in Italië, maar deze Kerst kom ik bij jullie. Kijken of het lukt.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach