Tips van de huid­expert voor als je net terug bent van vakantie

 

Je hebt waarschijnlijk net wat sproeten op je neus gekweekt, vermoedelijk meer dan één dag in de zon gelegen en je vitamine D weer flink opgekrikt. Komt het volgende SOS’je op de proppen: je huid.

 

Ben je al op vakantie geweest? Dan heb je waarschijnlijk net wat sproeten op je neus gekweekt, vermoedelijk meer dan één dag in de zon gelegen en je vitamine D weer flink opgekrikt. Komt het volgende SOS’je op de proppen: je huid. Want heel leuk natuurlijk, al die zonnestralen, maar je gezicht had het wel zwaar te verduren. Wat te doen, wilden we weten. Daarom belde ik met onze huidexpert Annelijn van Ierland van Skin Kliniek.

Het antwoord van Annelijn was simpel en duidelijk: dit is hét moment voor een huidbehandeling. Niet denken dus dat je wel weer even genoeg verwend bent daar op je vakantieadres. Gewoon even plaatsnemen in de stoel bij de expert. Dit zal je goed doen.

 

De zomer is het moment waarop die pigmentvlekjes tevoorschijn komen, je huid wat droger is, en door de zon wordt je huid ook nog eens wat dikker en doffer. Je denkt dus eigenlijk dat je er goed uitziet door die lekkere kleur, maar als dat verdwijnt is je huid vaak dof en grauw. Een peeling is daarom sowieso goed, maar ook een behandeling met laser gaat je helpen. Dit helpt bij zonneschade en pigmentatie.

 

Nu denk je misschien: mijn huid is lang niet zo onrustig als voor mijn vakantie. Klopt, klopt. De zon droogt de huid een beetje uit en daarmee ook de onzuiverheden. Maar ben je terug, dan zie je dat na een week ook weer terugkomen. Het gaat hier dus om een tijdelijk effect, het wordt eerst wat minder maar daarna juist erger. Daarom is een bezoekje aan de huidtherapeut dus geen overbodige luxe.

 

 

Hoe je de huid nu meteen even kan helpen? Het is belangrijk om eerst even te kijken naar de conditie van de huid: is-ie wat droger, smeer dan zeker meer. Het kan zijn dat je wat meer droogtelijntjes ziet, maar dat is ook makkelijk te verhelpen met een peeling. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je de benen en armen ook niet mag vergeten, want die hebben net zo goed flink wat zonuren doorstaan. Nog even lekker die bodylotion smeren dus na het douchen.

 

Net terug van vakantie? Ga dan ook even bij Annelijn langs, zien we je daar.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans