Tip voor vanavond: de docu over Djordy Latumahina op NPO3

 

Zoek je voor vanavond nog iets om te kijken? Om half 9 is de documentaire over Djordy Latumahina te zien op NPO.

 

Mocht deze naam je niets zeggen (kleine kans, maar het kan): Djordy werd op 31-jarige leeftijd in 2016 doodgeschoten, terwijl hij in zijn auto zat met zijn vriendin en tweejarige dochtertje. Dit gebeurde in de garage onder hun huis in Amsterdam. Al snel waren er heel veel vragen: hoezo Djordy? Hij had nul banden met de onderwereld en had geen vijanden.

 

Het werd al snel duidelijk dat Djordy dan ook niet het beoogde slachtoffer was. Het eigenlijke doelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed toevallig in dezelfde soort Mini Cooper. Extreem geval van verkeerde plek, verkeerde tijd. Zijn vriendin Cherrisha raakte zwaargewond en belandde in coma. Nog steeds heeft zij last van spieruitval.

 

Het verhaal van Djordy was, logisch, groot nieuws in Nederland. De daders kregen in 2018 behoorlijke straffen opgelegd tot wel 30 jaar, maar ja… Daar haal je hem niet mee terug natuurlijk. De familie en vrienden van Djordy waren altijd terughoudend om mee te werken aan een documentaire over zijn leven (want die vraag was er veel), maar zijn nu overstag gegaan. In de documentaire wordt met geen woord gerept over de daders van zijn moord. Ik vind dat dat dus veel vaker het geval mag zijn. Zo vaak bij een moord en/of aanslag op iemand gaat het zóveel over wie de dader is, terwijl die echt nul seconde spotlight verdient.

 

Dus deze documentaire is een soort eerbetoon aan Djordy, met mooie beelden van zijn vriendin en hun te lieve dochtertje River. Over wat hij betekende voor Amsterdam. Hij was DJ, organiseerde feesten en had een enorme kenniskring.

 

Vanavond om half 9 op NPO dus, en als je dat niet redt: om tien uur wordt-ie ook uitgezonden op AT5. Check de trailer hieronder, dit is een docu waar je vanavond voor thuis wilt blijven. En eh, zoveel anders hebben we toch niet te doen, hè?

 

 

Beeld: NPO Radio 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer