TikTok? Mij zie je daar niet. Uh… zag je daar niet

Franska

 

Want ineens ontdek ik het ene na het andere leuks daar

 

 

 

Dacht jij ook dat alles op TikTok per se heel snel moest? Dat je zit te stuiteren van het geratel dat je over je heen gestort krijgt? Ontdekte ik laatst dat mijn favoriete Italiaanse ‘influencer’ Elisabeth Minchilli daar ook al bezig is. En dan zo heerlijk rustig, dat je toch maar even checkt of je echt wel op TikTok zit. Niet dat ik dat nou belangrijk vind hoor. Ik ben daar net zo lief niet eigenlijk. Maar ja, je zal maar iets missen… ;-)

 

Bij sommige dingen vind ik het trouwens wel fijn als het een beetje snel gaat. Ik ontdek graag nieuwe recepten en dat doe ik vaak online, maar soms gaat het zo ongelofelijk langzaam dat ik door moet spoelen. Gaan ze bijvoorbeeld de groenten snijden, zit je eindeloos te kijken naar het snijden van preien, uien of spitskooltjes. Laten ze het van begin tot eind van elke prei zien. Nou snijdt de een anders dan de andere en heb je in bijvoorbeeld de Chinese keuken weer andere snij-stijlen dan in de Nederlandse, maar met twee stukjes lente-ui of kool weet ik wel wat de bedoeling is.

 

Als ik zelf uitleg hoe je mijn spinazieballen maakt, kan dat heel snel. Spinazie koken, hakken, hakken, hakken, knoflook, 2 eieren, parmezaanse kaas, panko, peper, zout, nootmuskaat. Mengen, balletjes maken, opstijven in koelkast en bakken in olijfolie. Klaar. 

 

Op TikTok ontdekte ik laatst ‘EtenmetNick’, die in sneltreinvaart recepten uitlegt. Helder, heerlijk en nog grappig ook. Hij ontwikkelde ook de Vrijheidssoep 2024.

 

 

@etenmetnick VRIJHEIDSSOEP 2024! ???? Ik mag dit jaar de vrijheidssoep maken in samenwerking met Het Nationaal Comite 4 en 5 mei voor de VrijheidsMaaltijden! Hier het receptuur zodat je hem thuis zelf al kan bouwen ❤️ GEWOON MAKEN MET DIE KLAUWEN VAN JE! #soep #vrijheidssoep #nationaalcomite4en5mei #etenmetnick #tomaat #fypシ #recept #recipe #tokfood #snel #lekkerman #fyp #etenvoorjezieltje #makkelijk #koken #soup #easy #freedom #vrijheidsmaaltijd ♬ original sound – EtenmetNick


 

 

Ik wist tot nu toe niet eens dat er elk jaar een vrijheidssoeprecept gemaakt werd. Jij? Deze lijkt me heel erg lekker. En omdat je de vrijheid elke dag moet vieren kan ie nu ook best nog. Ik ga ‘m in elke geval maken.

 

Er is ook een tiktokker die ik op papier leuker vind dan ‘live’. Omdat ik zijn toffe ‘Noodles 101’-boek zag ging ik hem even opzoeken. Oké, vanwege zijn succes op TikTok heeft hij (gelukkig voor mij) een boek kunnen maken. Want in dit geval houd ik het als fervente noodle-eter toch maar liever bij de papieren versie van Thomas Panterpoes. Maar evengoed wel heel erg tof dat hij dit noodle-gedoe is begonnen dankzij z’n corona-verveling. Het was een rotperiode, maar petje af voor mensen die er iets moois van gemaakt hebben, zoals Thomas Drinkenburg. En nog een petje af voor z’n boek. Ik heb er al een aantal mensen blij mee kunnen maken. In zijn boek tilt hij traditionele instant noodles naar een hoger niveau met toevoegingen zoals Koreaanse rijstcakes, sauzen, eieren, broccoli, room en kaas. Ook Thomas’ favoriete noodleklassiekers komen aan bod, zoals chicken teriyaki en kimchi udon. Leuke recepten die je als echte noodleliefhebber wil proberen.

 

 

Niet alleen een aanradertje, ook een leuk cadeau-ideetje. Niet alleen vanwege de leuke recepten, maar ook omdat het er zo leuk uitziet. Leuke illustraties, lekkere foto’s, overzichtelijke vormgeving en supermakkelijke recepten. 

 

Ik wens je een heerlijke week en mocht je een keer niet weten wat je nu weer eens zal eten… Tipje van de week: noodles. Kan zomaar uit een pakje, gooi je er wat leuke versieringen zoals een ei, wat lente-ui, wat snel gewokte paksoi en champignons bovenop, misschien wat kipreepjes en klaar is Kees. Smakelijk!

 

 

Liefs van Franska 

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska