The Queen herdenkt vandaag haar prins

 

Vandaag wordt het leven van prins Philip herdacht in Londen. De Europese koningen en koninginnen zijn erbij, maar of Her Majesty zelf ook aanwezig is bleef lang onzeker.

 

 

Bijna een jaar geleden verloor The Queen haar grote liefde. Midden in de pandemie overleed Prince Philip op 99-jarige leeftijd. De uitvaart was hartverscheurend, het beeld van die eenzame kleine gestalte van koningin Elisabeth in de enorme kerkbank van Westminster Abbey ging de hele wereld over. Vanwege dat rottige virus moest ze alleen zitten en mocht niemand haar hand vasthouden, haar troosten. Ik vond het zo verdrietig om te zien dat een vrouw die ruim 74 jaar samen met haar grote liefde was zo koud en verdrietig afscheid van hem moest nemen.

 

 

Vandaag is er een herdenkingsdienst ter ere van Philip, en een groot deel van de Britse koninklijke familie is erbij. Helaas kan niet iedereen acte de présence geven. Harry en Meghan hadden eerder al laten weten dat ze niet naar Londen zullen afreizen omdat hun veiligheid niet gegarandeerd zou zijn. Er was nogal wat gedoe; omdat de Britse veiligheidsdienst geen informatie met de persoonlijke beveiligers van Harry mag delen besloten ze om dan maar thuis te blijven. Voor prins Andrew zal het zijn eerste publieke optreden zijn sinds de afwikkeling van de beruchte zedenzaak met Virginia Giuffre.

 

Zojuist werd bekend dat de koningin zelf ook bij de herdenkingsdienst aanwezig zal zijn. Dat was lang onzeker omdat ze nogal met haar gezondheid kwakkelt nadat ze in februari corona kreeg. Nu maar hopen dat er dit keer wel iemand naast haar in de kerk zit om haar hand vast te houden.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit