The Notebook is toch echt de meest romantische film aller tijden

 

En vandaag is hij gewoon op tv te zien

 

 

 

Titanic en Love Actually move over, de meest romantische film aller tijden is toch echt The Notebook uit 2004. 

 

Met het perfecte liefdeskoppel Noah (door Ryan Gosling) en Allie (Rachel McAdams) dat elkaar vlak voordat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt op de lokale kermis leert kennen om elkaar vervolgens nooit meer los te willen laten. Ondanks hun verschillende achtergronden beleven ze een zomer vol passie en romantiek. Maar de oorlog zet alles op zijn kop en hoewel Noah vanaf het front iedere dag een brief stuurt aan zijn geliefde Allie bereiken die brieven haar nooit omdat haar moeder ze achterhoudt. Het hart van Noah breekt dan ook in duizend stukken als hij terugkeert van het slagveld en erachter komt dat Allie verloofd is met een ander. Maar de liefde voor elkaar spat er nog steeds van af en ze vallen weer als een blok voor elkaar. Jaren later zie je hoe Allie dement in een verzorgingshuis woont en Noah haar iedere dag voorleest uit het boek waarin zij gedetailleerde notities over hun romance heeft bijgehouden zodat haar herinneringen levend blijven. Dat kan alleen maar echte liefde zijn nietwaar?

 

 

 

 

Wist je trouwens dat het bijna niks gescheeld had of Britney Spears had de rol van Allie gekregen? Maar volgens de regisseur had Rachel McAdams de beste klik met een nog totaal onbekende Ryan Gosling. Uiteindelijk werden de acteurs tijdens het filmen net zo dolverliefd op elkaar als de karakters die ze speelden en spatte de romantiek van het scherm. Ze kregen zelfs een MTV Award voor die ene memorabele filmkus in de stromende regen. 

 

Overigens konden Rachel en Ryan elkaar tijdens het filmen in eerste instantie niet uitstaan. Dat veranderde al vrij snel en in het echte leven hadden ze daarna twee jaar lang een stormachtige romance. Toen ze uiteindelijk uit elkaar gingen waren de fans van de film echt verdrietig. Daarover zei Ryan ooit in een interview: ‘Vrouwen waren echt boos op me. Een meisje kwam op straat naar me toe en ze gaf me bijna een klap. Zo van: Hoe kon je? Hoe kon je zo’n meisje laten gaan?’

 

 

 

 

Inmiddels in het 20 jaar geleden dat The Notebook uitkwam maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Dus zet je tissuebox alvast maar klaar want vanavond is ie gewoon op tv te zien. Wil je geen minuut missen zorg dan dat je om 20:29 uur klaar zit op RTL 8. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit