Te leuk, dit zijn de populairste hondennamen van 2023

 

Net zoals met babynamen is er ook een lijstje met de meest populaire hondennamen van het afgelopen jaar.

 

 

 

Hondenverzekeraar Figo maakte ze vandaag bekend en wat blijkt? We zijn nogal traditioneel als het gaat om het verzinnen van een naam voor onze hond. Want het lijstje is al jaren ongeveer hetzelfde.

 

1.         Luna

2.        Teddy

3.        Moos

4.        Ollie

5.        Bella

6.        Guus

7.         Max

8.        Charlie

9.        Pip

10.      Bowie

 

Die nummer 1 verbaast mij niets want als ik bij mij in het park iemand de naam Luna hoor schreeuwen, rennen er wel drie honden op het geluid af. Het is naast Charlie en Bella de meest voorkomende naam bij teefjes, terwijl Ollie, Moos en Teddy het vaakst aan een reutje worden gegeven.

 

Ik vond het twaalf jaar geleden nog knap lastig om een naam voor mijn Takkie te kiezen. Het leek mij wel geestig om onze teckel Buster te noemen. Maar vanwege zijn ieniemini postuur hebben we daar toch maar van afgezien.

 

Sommige mensen zijn echt heel creatief. Zo liep hier in het park ooit een Meneer De Bruin, een chocoladebruine Labrador. En er is hier ook een dame die haar hond altijd terugroept met haar eigen achternaam erbij. Want het is toch familie hè?!

 

En?…. staat die van jou er ook tussen?

 

Bron: Hart van Nederland

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit