’t Stee fan Anne P. is dé plek om vakantie te vieren!

 

Lekker in Friesland met alles erop en eraan. Wie weet ben jij die gelukkige winnaar van die ene nacht.

 

Een paar weken geleden waren we ook al in Rottevalle. Omdat we geen genoeg kunnen krijgen van dit kleine Friese dorp vlakbij Drachten, prachtig centraal gelegen in de noordelijke driehoek Leeuwarden, Groningen, Assen. Daar waar fietsers en wandelaars hun hart kunnen ophalen te midden van kleinschalige landschappen met mooie bossen, houtwallen, grasvelden en slootjes en op nog geen kilometer afstand van het prachtige meer De Leyen waar kan worden gezeild en gesurft of een boot kan worden gehuurd. 

 

 

We verblijven dit keer in ’t Stee fan Anne P. Stee als in het Friese woord voor plaats/plekje en Anne P. omdat die dit monument ruim dertig jaar in haar bezit had. Anne P. was een begrip in het dorp vanwege haar creatieve talenten. 

 

 

Na haar overlijden in 2013 kochten Yvette Mulder en Gertjan de Haan het historische huisje en verbouwden dit juweel tot wat het nu is:

een heerlijke plek om vakantie te vieren. Van buiten is de woning authentiek en van binnen hedendaags en van alle comfort voorzien. Op de begane grond zijn de bijkeuken met douche en toilet, de goed geoutilleerde keuken, de woonkamer met bedsteewand en een slaapkamer voor twee personen. In de hal is de vaste trap naar de (open) bovenverdieping, waar nog eens drie slaapplaatsen zijn.

 

 

 

 

Op het terras en de (afgescheiden) tuin achter het huis geniet u de hele dag van de zon. Het bladerdek van de bomen houdt het huis op warme dagen aangenaam koel.

 

 

 

Wat je kunt winnen? Eén nacht voor twee personen. En dan boek je er zelf vast nog een nacht extra bij, want dat is wel de bedoeling als je zo’n mooi huis helemaal voor jezelf krijgt (in de zomermaanden en tijdens de schoolvakanties wordt er uitsluitend vanaf twee nachten verhuurd). Veel plezier alvast! 

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij ’t Stee fan Anne P.  telefoon +31 6 152 212 60.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier één nacht gratis te verblijven? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans