Surimi-balletjes

 

Op deze prachtige nazomerdag, proberen we deze balletjes uit. Doe je mee?

 

Dit heb je nodig

  • 0,5 – 1 rode peper
  • 400 g surimi-sticks
  • 1 ei
  • 70 g paneermeel
  • 1 el mayonaise
  • 1 el (Dijon)mosterd
  • 2 el verse peterselie
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

 
Zo maak je het
Snijd de (halve) rode peper fijn. Doe de rode peper in een keukenmachine samen met de surimi-sticks, ei, mayonaise, mosterd, peterselie, peper en zout. Rasp de helft van de citroen en doe dit bij het mengsel, samen met de helft van het paneermeel en het sap van de citroen. Meng nogmaals. Vervolgens kneed je het mengsel met de andere helft van het paneermeel. Draai er nu balletjes van en bak deze goudbruin in een pan met hete olie. Serveer de balletjes met een sausje van Griekse yoghurt, knoflook, chilipeper en wat peterselie.
 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares