Quesadogas zijn de nieuwe snack die je wil proberen
Verplicht thuis, en zin in een guilty pleasure snack?
Zo één die eigenlijk in de categorie vies-lekker valt maar omdat je er nou eenmaal (heel) eventjes voor in de keuken moet staan, toch weer omhoog getild wordt naar ‘oeh, vet lekker, zelfgemaakt?’ En die leuk is om met kinderen in elkaar te draaien als je toch samen thuis zit?
De quesadoga is wat je krijgt als je een quesadilla (makkelijk, twee tortilla’s met kaas en wat je verder maar wil ertussen in de pan gooien) kruist met een hotdog worst (makkelijk, punt uit). Om ‘m echt Tex-Mex stylie te maken heb je ook een potje nacho cheese dip/saus nodig; die van Santa Maria kan je in de supermarkt vinden.
INGREDIËNTEN
8 kleine tortillas
200 gram geraspte cheddar
200 gram geraspte jong belegen kaas
1 jalapeño peper, fijngehakt
2 bosuitjes, in dunne ringen
1 tl chilipoeder
200 gram nacho kaasdip/saus
4 hotdog worstjes
1 el zonnebloemolie
sour cream
Zo maak je de quesaodogas
- Bestrooi een tortilla met wat cheddar, jong belegen kaas, bosui en chilipoeder.
- Leg er nog een tortilla bovenop.
- Herhaal dit met de rest van deze ingrediënten, hou een beetje bosui over.
- Verwarm een koekenpan met de zonnebloemolie op middelhoog vuur.
- Bak de quesadillas kort in de pan.
- Leg ze apart op een bord of snijplank, besmeer met de nacho kaas dip/saus en leg er per quesadilla een worstje op, een beetje aan de rand.
- Rol de quesadilla op, zet eventueel vast met een cocktailprikker, en leg terug in de koekenpan.
- Bak en draai om, nog zo’n 3 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Besmeer met wat sour cream, de rest van de bosui, en serveer direct.