Studerende kinderen zijn al duur genoeg, dus hier zul je wel blij mee zijn 

 

Zo zitten ze op de kleuterschool en zo zitten ze in de collegebanken, maar meine Güte wat kost dat een klap geld zeg.

 

 

 

En ook nog een dure laptop voor ze kopen, dat ging mij even iets te ver. Dus hebben we iets anders gevonden dat supereasy in het gebruik is en veel minder kost. Een Chromebook, dat is een laptop die draait op het besturingssysteem Chrome OS dat door Google is ontwikkeld, en het handige is dat dit apparaat is ontworpen om te gebruiken terwijl je op internet zit. Alle dingen waar je op de gemiddelde laptop toch niet mee werkt zijn weggelaten, waardoor hij heel makkelijk in gebruik is. Het is dus echt de moeite waard om ook naar een Chromebook te kijken als je een nieuwe laptop wil kopen.

 

5 tips waar je op kunt letten bij de aankoop van een Chromebook

 

Je hebt een superlange accuduur.

Niets is zo irritant als dat je beeld opeens op zwart gaat omdat de batterij leeg is en je naarstig op zoek moet naar een stopcontact om je laptop aan de lader te leggen. Met een Chromebook zal dat je niet gebeuren want er zijn uitvoeringen met een accu die tot wel 12 uur meegaat.

 

Klein en handzaam of juist wat groter

Het kan per studie verschillen welk formaat laptop je moet hebben. De grootte van het scherm van een Chromebook varieert van 10 tot en met 17 inch. Zo is er altijd wel eentje die past bij de vereisten van jouw studierichting.

 

Zo weet je zeker dat je niet gehackt wordt

Het zal je toch gebeuren dat een ander er met jouw documenten vandoor gaat. Met een Chromebook kan dat niet omdat je automatisch voor virussen wordt behoed en Google je online opgeslagen documenten beschermt. Jij hoeft je dus alleen maar druk te maken over je studiepunten en niet of de veiligheid van je apparaat wel oké is.

 

De juiste software

Iedere opleiding vereist weer andere software. Op een Chromebook staan standaard Office-producten zoals Word, Excel en PowerPoint. En, wel zo handig, van tevoren kun je documenten downloaden om offline te bekijken als je even geen internet hebt, zo kun je dus gewoon doorwerken. Je kunt ook heel makkelijk schakelen tussen je telefoon en je Chromebook omdat je documenten in de Cloud worden opgeslagen en zo met één inlog altijd en overal toegankelijk zijn.

 

Supersnel

Een Chromebook start lekker vlot op en voert altijd updates uit op de achtergrond. Daar merk je helemaal niets van behalve dat je laptop dus altijd supersnel is. Hoe fijn is dat?

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit