- 3 middelgrote eieren
- nootmuskaat naar smaak
- 50 g boter
- zout
- versgemalen zwarte peper
- klein handje bloem
- 1 eigeel voor ‘bestrijken’ van het deeg (losgeklopt met een lepeltje lauw water)
Zo maak je het
De spinazie wassen en met aanhangend vocht en een snufje zout in een afgesloten pan laten garen. Gaat heel snel. Goed uit laten lekken en goed fijnsnijden.
Daarna terug in de pan, met de boter en zo een paar minuutjes omscheppen op laag vuur.
Dan in een grote kom de spinazie mengen met de ricotta, nootmuskaat naar smaak (niet al te voorzichtig doen, is best lekker), de Parmezaanse kaas, de eieren, de pijnboompitten, zout en peper.
Half uurtje laten rusten, zodat de smaken goed mengen.
De oven intussen voorverwarmen op 180 graden.
Op een bebloemd oppervlak en lange rechthoek maken van het bladerdeeg. Daarover spreid je het mengsel uit, waarbij je aan alle randen 3 centimeter ‘vrij’ laat. De randen van het deeg bestrijken met het losgeklopte eigeel.
Het deeg rol je dan luchtigjes op tot een ‘strudel-rol’. Zorg dat je de vulling er niet uitdrukt. Randen dichtplakken met het eigeel. En de bovenkant insmeren met de rest van het eigeel. Leg de rol op een ovenplaat die je bekleed hebt met bakpapier, of die je goed ingevet hebt met olie.
40 minuten bakken en klaar is ie.
Beetje af laten koelen natuurlijk, voordat je hem aansnijdt.