Specialiteit uit Toscane: Pasta van pannen­koek

 

Gek op hartige pannenkoeken met kaas? Dan is deze traditionele Toscaanse pasta echt iets voor jou. Hij wordt namelijk niet eens gemaakt met pasta, maar met – jawel – stukjes pannenkoek, om er vervolgens een flinke bak kaas overheen te raspen. Mmmm.  

 

 

Testaroli heet deze Toscaanse pasta, gemaakt van stukjes pannenkoek. Net als bij ‘normale’ pasta worden de stukjes pannenkoek gekookt. Hierna worden ze gemixt met stukken verse basilicum en geraspte Parmigiano Reggiano, en zie daar: je pannenkoekpasta.

 

Klassieke manier
Traditioneel wordt het beslag gebakken in een testi, een grote gietijzeren pan. De pannenkoek bak je aan één kant, haal je daarna uit de pan en snijd je in ruitvormige stukken. Die stukken kook je een paar minuten in heet water en kunnen dan geserveerd worden. In het filmpje hieronder zie je de traditionele methode:

 

 

Zo maak je het thuis
Maar laten we wel wezen: (bijna) niemand heeft natuurlijk zo’n grote testi thuis staan. Dus zocht  Seriouseats uit hoe je de testaroli het lekkerst thuis maakt:

 

De pannenkoek maak je met een mix van bloem, water, bakpoeder en zout. Maak hier een glad beslag van en laat dat 20 minuten rusten. In plaats van een testi gebruik je een gietijzeren koekenpan en bak je de pannenkoek ook aan de andere kant een minuutje mee, zodat hij een drogere structuur krijgt. Vervolgens kook je de pannenkoekstukjes, maar niet te lang anders worden ze slap.

 

Serveer met een pestosaus of op de traditionele manier met alleen kaas en verse basilicum.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav