Spaghetti op zijn aller-lekkerst

 

Deze pasta met champignons is lekker maar je kan hem ook met paddenstoelen maken of met spekjes. Dus voeg vooral je eigen twist toe!

 

  • 220 gram volkorenpasta spaghetti of linguine
  • 4 eetlepels boter, verdeeld
  • 3 knoflookteentjes, gehakt, verdeeld
  • 16 gram verse champignons, gesneden (of mix met paddenstoelen)
  • 2 eetlepels meel (of volkorenmeel)
  • 1 theelepel gedroogde kruiden
  • 360ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Extra 60ml water, bouillon (optioneel)
  • 45 gram verse peterselie (meer naar smaak)

 

Pasta: Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Zet opzij en gooi er een beetje olijfolie bij om te voorkomen dat het gaat plakken

 

Champignons: Smelt 2 eetlepels boter op middelmatige hitte. Voeg een knoflookteentje (gehakt) toe en fruit het voor één minuut. Voeg de champignons erbij en bak het samen voor 5-10 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Zet opzij.

 

Saus: Voeg de overige 2 eetlepels boter toe aan een pan en smelt opnieuw op middelmatige hitte. Voeg de rest van de knoflook toe en fruit het voor een minuut. Voeg de bloem en gedroogde kruiden toe. Roer een minuut om de meelsmaak weg te koken. Voeg de melk langzaam toe, roer alles even door elkaar. Laat het mengsel sudderen tot het verdikt is. Breng op smaak met zout en peper.

 

Neem een bord en doe de pasta en champignonsaus samen. Maak het af met wat verse peterselie.

 

Tip: Is je saus te dik? Gebruik wat water of bouillon om hem weer dun te maken.

 

 

 

Eet smakelijk!