Sommige types
boffen onterecht

 

En niet zo’n beetje onterecht. Boffen moet je nog wel een beetje verdiend hebben. Nou, zij hadden dat zeker niet. Ben je toch wel met me eens, denk ik?

 

Sommige mensen zwijnen overal tussendoor. En compleet onterecht. De mensen van een café-restaurant met terras ergens op een plein in Zandvoort bijvoorbeeld. Ze boffen dat ik makkelijk namen vergeet. Want anders…
 
Het was in de begintijd van het gesodemieter met m’n hart. We waren met de redactie in de stromende regen iets leuks aan het doen. Wie-is-de-molletje aan het spelen in Zandvoort. Bijzonder leuk, vooral als je nog nooit van je leven gekeken hebt naar dat programma. Ik had geen idee wat de bedoeling was en hoe undercover iemand zich kon gedragen. Lol dus. Intussen doornat regenen en maar rondstruinen in dat Zandvoort om allerlei opdrachten te volbrengen en raadsels op te lossen.
 
Tot ik op een gegeven moment ineens geen stap meer kon verzetten. Ik meldde dat aan een collega die bij me in de buurt liep en we zochten de dichtstbijzijnde stoel op. Ik plofte neer en zij naast me. In de regen, onder een paraplu. Ze haalde een flesje spa uit haar rugzak en gaf me een slokje.
 
Kwam er vanuit dat café een dame aangelopen die zei dat we daar niet zomaar mochten gaan zitten. Collega legde uit dat ik niet goed was geworden, echt niet meer kon lopen. De dame was onverbiddelijk, we moesten vertrekken. En wel meteen. ‘Maar mevrouw, ze kan niet lopen. Kunnen we dan niet iets bij u bestellen?’ probeerde collega nog. ‘Nee, dat kan niet, want we zijn nog gesloten en u houdt plaatsen bezet terwijl u niet betaalt. En u zit hier ook nog uw eigen consumptie op te drinken. Wegwezen!’
 

 

Door twee collega’s ondersteund ben ik naar een muurtje in de buurt geloodst. En verdorie verdorie verdorie… ik weet niet meer hoe die tent heet. Anders had ik je even kunnen waarschuwen. Dat je niet bij vergissing daar ooit van je leven naartoe gaat. Of ook maar in de buurt komt. Want stel je voor dat je daar even niet lekker wordt…
 

Dat soort mensen dus. Die zo compleet onterecht boffen. Het is niet eerlijk. En echt, ik kan hun naam niet meer vinden. Ook niet online. Misschien zijn ze inmiddels wel opgedoekt vanwege wegblijvende klandizie. Kan me nauwelijks voorstellen dat ik de enige ben die zo idioot behandeld is.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska