Sneeuw! Nee hè?

 

Code geel, rood of oranje? Of moet ik eerst nog even goed de ogen uitwrijven voor ik voorbarige conclusies trek? Of erger nog… over klimaatveranderingen ga zitten zaniken?

 

Wat? Zie ik sneeuw? Oh nee, dwarrelende bloesemblaadjes. Jeetje, ik schrok al. Ik dacht in februari even dat het toch echt waar was van die global warming. Viel gelukkig mee. Maar om het dan in maart met slechts een enkel dagje lekker voorjaarsweer af te doen is ook weer overdreven. Kom nou dan ook maar op met die lente. Of heeft onze regering het klimaat al veranderd?
 
Oeff, daar zal ik maar geen grapjes over maken. Voor je het weet heb ik de hele wereld over me heen. Ik ga heus niet zeggen dat die hele ijstijd eenentwintigduizend jaar geleden tegengehouden had kunnen worden als we maar een goede regering hadden gehad in die tijd. En trouwens, toen waren er misschien nog geen regeringen. Of wel? Heb ik wellicht niet goed opgelet op school? Nee, mij hoor je niet. Dit was ook maar een grapje.
 
We weten niet wat er gaat gebeuren, wat er besloten wordt, of er iets besloten wordt en als het besloten wordt, of het dan ook inderdaad dat teweegbrengt wat er van verwacht wordt. Maar wat zou ik ontzettend graag eens een keer in een tijdmachine zitten en heel even uit het raam kijken hoe het er over tweeduizend jaar uitziet. En dan graag met de wetenschap in het achterhoofd van wat er allemaal besloten en in gang gezet is in de tussentijd.
 
Zou er ook maar iets kloppen van wat er allemaal voorspeld is? Zou er ook maar in de verste verte iets veranderd zijn? Of zou de wereld juist volledig onherkenbaar zijn? En wie weet is er dan misschien zomaar ineens een nieuwe ijstijd? En zouden er eigenlijk nog regeringen zijn? Of zijn we dan eindelijk verlost van die debatten en steeds opnieuw geformuleerde doelstellingen en plannen en steeds opnieuw geformeerde coalities die niet doen wat ze ons beloofd hebben omdat ze moeten inleveren op onze en hun eigen idealen vanwege de verkiezingen? Je hoort het al, ik ben matig enthousiast over de gang van zaken. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.
 
Voorlopig sneeuwt het in de tuin bloesemblaadjes. Prachtig. Ga ik maar even lekker van zitten genieten dit weekend.

Door: Franska

Afbeelding van Franska