Slechte bui? Ga koekjes bakken

 

Ik heb het gevoel alsof het 53 februari is en we al sinds september in een extended herfst zitten. En ik kan je vertellen: het helpt mijn humeur niet echt omhoog.

 

Dat raast en regent maar over onze hoofden. Ik ben vitamine D gaan slikken, ik heb mijn complete lentegarderobe ingeslagen (in de categorie voorpret), heb mijn kamer volgeduwd met magnolia’s, tulpen en leeuwenbekjes, maar toch, maar toch. Echt veel vrolijker werd ik er niet van. Maar nu heb ik het gevonden, althans, mijn collega heeft het gevonden.

 

Ik moet koekjes bakken en bij voorkeur elke dag. De universiteit van Otago van Nieuw-Zeeland heeft onderzoek gedaan naar het welbevinden van mensen en uit hun onderzoek bleek dat degenen die creatief bezig zijn (tekenen, breien, kaligrafie) een groei zagen in hun niveau van welbevinden.

 

Bakken, en dan met name het bakken van koekjes (waarschijnlijk omdat het nadenken over vorm en versiering het creatieve aspect meer voedt dan wanneer je een stamppot maakt), is vooral de winnaar. Het is goed voor je mentale gezondheid en het afwegen van ingrediënten en het volgen van het recept zou angsten wegnemen en de gevolgen van ADHD afnemen. 

 

En met je dagelijkse portie koekjes maak je ook weer vele vrienden. Win-win.

 

Ik ben de beroerdste niet dus ik deel nog even dit heerlijke recept.
Zo maak je bijvoorbeeld roze koeken.

 

En nu is het een kwestie van bakken tot het lente wordt

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach