Dit heb je nodig
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 ui
- 1 rode paprika
- ½ rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 600 g blik tomaten blokjes
- 100 g fetakaas
- 5 eieren
- snufje paprikapoeder
- snufje komijn
- snufje cayennepeper
- zout
- zwarte peper
- gehakte koriander, voor het serveren
Zo maak je het
Snipper de ui en hak de hete peper en knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote koekenpan met de olie op middelhoog-laag vuur. Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in kleine blokjes. Voeg deze ook toe in de pan. Kook ongeveer 20 minuten (tot ze zacht zijn). Roer de komijn, paprikapoeder en cayennepeper erbij en kook 1 minuut door. Giet de tomaten erbij (met het water) en breng op smaak met zout en peper. Laat het sudderen tot een dikkere textuur ontstaat, dit zal ongeveer 12 minuten duren. Verkruimel ondertussen de feta en voeg deze toe in de pan. Maak holtes in de pan voor de eieren. Breek de eieren voorzichtig in de holtes. Doe dit één voor één. Laat de eieren voor ongeveer 10 minuten op laag vuur langzaam garen. Je kunt ook de deksel erop doen, dan gaart de bovenkant sneller mee.
Serveer de shakshuka in de pan en versnipper er wat koriander over.