Science says: de meeste mannen gaan op deze leeftijd vreemd

 

Eerst even afkloppen, maar ik heb dus nog nooit een partner gehad die is vreemdgegaan.

 

 

 

Voor zover ik het weet dan. Om mij heen zie ik het overigens alleen maar gebeuren zodat het mijn kijk op de liefde met de dag zwarter maakt. Laatst had ik er nog iemand op aangesproken. Een hele avond liep hij als een bezetene achter mijn vriendin aan. Ik ben niet zo’n enorm sociale vogel; ik houd mij altijd een beetje op de achtergrond bij mensen die ik niet ken. Dus wat ga ik doen? Observeren. En wat zie ik? Hij liep rustig zijn vriendin te appen dat hij om uiterlijk 2.00 uur thuis is met een hartje erachter. Wal-ge-lijk.

 

 

Afijn, het is tegenwoordig bijna de uitzondering op de regel om gewoon loyaal te blijven aan je partner. En zowel mannen als vrouwen kunnen hier wat van. Bij vrouwen op gebeurt het op een wat jongere leeftijd, bij mannen komen die kriebels wat later. Een beetje te laat.

 

 

Je zou denken dat mannen rond hun veertigste een midlifecrisis ondergaan en dan ineens de drang krijgen om buiten de deur te loeren. Nou, dan heb je het mis. Uit onderzoek is gebleken dat mannen na hun 70e levensjaar de grootste kans hebben om vreemd te gaan. Waar ze de energie vandaan halen op die leeftijd? God mag het weten.

 

 

En dat is pas het begin. Als ze eenmaal de 80 aantikken, zou je denken dat de pret inmiddels voorbij is. Dus niet. 24 procent van de mannen boven de 80 jaar gaat nog steeds vreemd, terwijl dat bij vrouwen op die leeftijd rond de 6 procent ligt. De precieze reden heeft te maken met de babyboomgeneratie en het feit dat zij zijn opgegroeid tijdens de ‘seksuele revolutie’. Nu lijkt dit mij nogal vergezocht, maar voor hen wel een prachtige smoes om hun ontrouw te verklaren.

 

 

Je hoort het: zelfs al zijn ze oud en verrimpeld, houd ze alsnog in de gaten. Voor je het weet gaan ze na de bingo nog even op de koffie bij de buurvrouw.

 

Bron: bestlifeonline.com

 

Door: Redactie Amayzine.com