Schaatsend naar je werk?

 

Zie je het al voor je? Iedere ochtend je schaatsen aan om over de grachten naar je werk te gaan. Ik kan het me niet voorstellen. Maar volgens deze Amerikaanse commentator van de NBC doen wij dit gewoon élke ochtend in Amsterdam. Volgens haar is het een Nederlandse gewoonte. Want wij doen dit al sinds de grachten bestonden. Dit is dan volgens haar ook een van de redenen waarom de Nederlanders zo goed zijn in schaatsen. Wij schaatsen gewoon van a naar b, om wedstrijdjes te doen of gewoon voor de lol. Nou ik heb nog nooit iemand zien schaatsen over de grachten op weg naar z’n werk met bijvoorbeeld een laptop onder de arm. Ik denk dat het handig is om haar een keertje wat extra informatie over Nederland te geven. 

 

Voor Nederland is het heeeeel lang geleden dat we over grachten konden schaatsen. In 2012 voor het laatst. Vroeger was het kouder en kon het wel vaker. Maar ook toen zeker niet genoeg om elke dag op die manier naar je werk te kunnen. Het moet in Nederland minimaal tien dagen vriezen wil het ijs dik genoeg zijn. En dat is gezien de weersverwachtingen in Nederland niet erg waarschijnlijk.

 

 

Net zoals vele andere landen staan Nederlanders ook wel bekend voor andere stereotyperingen. Alle Nederlanders roken wiet, we zijn reuzen, iedereen draagt klompen, we zijn gierig, kaas… overal kaas, fietsen, fietsen, en nog eens fietsen. We hadden er al een handvol en nu schaatsen we ook nog eens naar ons werk over de grachten. Het moet niet gekker worden. 

 

Maar uuhh, Amerikanen eten elke dag hamburgers. Toch? 

 

 

 

 

Door Danique ten Boer

 

Beeld: AmsterdamNow