Ruzie met je beste vriendin? De 12 stappen die iedereen herkent

Je wordt wakker en denkt: er is iets. En na een uur herhaalt het zich. Jij zei iets te kort door de bocht, maar dat kwam omdat je iets van haar niet begreep. Ruzie. Soort van. En dan gebeurt dit.

 

 

 

 1. Wel bellen/niet bellen, the battle. Als je het uitspreekt ben je er vanaf. Maar ja, dan maak je het ook weer zo groot. Laten gaan of even de mouwen opstropen? Zo maal je een uurtje voort.
 2. Als jij je zo voelt, heeft zij dat vast ook. Dus je belt.
 3. Ze neemt niet op en is dus boos.
 4. Ze belt je terug, dus zij wil ook praten.
 5. Je hoort het meteen aan haar stem. Jullie beginnen over koetjes en kalfjes, lammetjes en schaapjes, maar praten niet over die roze olifant. Nog niet.
 6. Hap lucht en daar ga je. Jij zegt wat jij niet leuk vindt, zij vertelt haar kant. Jullie hangen op met meer begrip voor elkaar en zijn blij dat het is uitgesproken.
 7. Je voelt je nog een beetje rauw. Alsof je ruzie had met je geliefde. Er moet nog even een appje achteraan. Om zeker te weten dat het goed is. En om sorry te zeggen.
 8. Je checkt de HELE tijd je telefoon. Heeft ze het gelezen? Heb je antwoord? Alle andere appjes bestaan niet meer, alleen die van haar tellen.
 9. Ze appt terug. Na minuten die uren duurden. Ook zij zegt sorry en begrijpt jou ook.
 10. Jij stuurt een hartje.
 11. Zij stuurt een hartje.
 12. Je weet dat jullie hier later een grap van gaan maken.

 

Het goede van ruzie met een vriendin is dat je weet dat jullie vriendschap dit aankan. En je hebt meteen om goede reden om haar te zeggen hoe intens leuk en lief je haar vindt. En weten dat je vriendschap tegen een duwtje kan, verdiept. Nog meer dan je al dacht.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach